Badminton

Urimelig ulempe kan ramme Antonsen: - Det er simpelthen løgn

Hvis Anders Antonsen spiller sig i All England-finalen, kigger han ind i en stor ulempe, mener ekspert.

Se Anders Antonsens All England-semifinale lørdag aften cirka klokken 22 dansk tid.

Lørdag byder på ti kampe ved All England. To semifinaler i fem forskellige kategorier.

Der er kun én bane tilbage på halgulvet i Utilita Arena i Birmingham, og rækkefølgen på de ti kampe har skabt røre.

Den første herresingle-semifinale mellem Lee Zii Jia og Shi Yu Qi blev således spillet som kamp nummer fem, mens den anden semifinale i kategorien er placeret som kamp nummer ti.

Skulle Anders Antonsen vinde dén kamp over Li Shi Feng, kigger danskeren derfor ind i en stor ulempe.

- Det er simpelthen løgn, lød den umiddelbare reaktion fra TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer, da han hørte om lørdagens program.

Den første finalist, kinesiske Shi Yu Qi, blev fundet klokken 16.05 dansk tid, og med den nuværende tidsplan kan den anden finalist være færdig med sin semifinale omkring klokken 23 i aften dansk tid

- Det bliver man bare nødt til at brokke sig over. Det ændrer ingenting, men det er simpelthen for stor en fordel for vinderen af den første kamp. Det er en dårlig nyhed for Antonsen, hvis han ender med at vinde.

- Vi snakker altså om en sportsgren, hvor spillerne som regel har under 24 timer til at restituere mellem kampene. Det bliver kampafgørende, at du giver den ene part af en finale seks, syv, måske otte timer ekstra til at restituere i.

"Helt efter bogen", siger forbund

Lørdagens semifinale-program er bygget op på den måde, at der første spilles fem kampe med start klokken 11 dansk tid.

Derefter er der en pause på omkring halvanden time, inden de sidste fem kampe bliver spillet.

I hver blok af fem kampe spilles der én kamp fra hver kategori, og der er der, det går galt, mener Fischer:

- For at undgå det her burde man lægge kampene næsten ved siden af hinanden. Der er selvfølgelig kun én bane på fra semifinalerne og frem, men derfor kan man godt placere de samme kategorier tæt på hinanden.

Det Internationale Badmintonforbund (BWF) fortæller til TV 2 SPORT, at programmet er bygget op, som det er, for at skabe balance i dækningen.

Det er helt efter bogen i forhold til at øge billetsalget, og det er blevet gjort tidligere i andre turneringer, lyder det videre fra BWF.

En både og-situation i Antonsen-lejren

TV 2 SPORT har lørdag eftermiddag talt med Anders Antonsens træner, Joachim Persson.

Og i Antonsen-lejren jubler man heller ikke over situationen.

- Det er aldrig fedt at spille sidst. Det tror jeg ikke, der er nogen spillere, der synes. Vi ville gerne have spillet før, men vi er omvendt også glade for, at vi fik lidt ekstra pause efter kampen i går, som var fysisk hård, siger Persson og fortsætter:

- Ser jeg med helikopterblikket, hvor Anders skulle gå hen at vinde i aften, så er der selvfølgelig mindre pause til finalen. Men vi har en klar aftale om, at vi tager én kamp ad gangen, og vi lægger hjertet i den ene kamp. Så vi bekymrer os ikke om en eventuel kamp i morgen.

- Men det er da klart, at det ændrer noget for Anders, der plejer at gå i seng ved 21-22-tiden. Det gør jo, at han skal lægge en eftermiddagslur ind på et tidspunkt. Så han kommer lidt ud af rytmen, men han er ikke en tøsedreng, og når man står i en All England-semifinale, så har man også lyst til at gå resten af vejen.

Se Anders Antonsens All England-semifinale lørdag aften cirka klokken 22 dansk tid.