Badminton

Vanvittigt med fanfavoritter i finalen - men ekspert har én anke ved eventyret

35-årige Mohammad Ahsan og 38-årige Hendra Setiawan har ganske overraskende spillet sig i en All England-finale.

- Det er fuldstændig vanvittigt, hvad de gør i den alder. Det er helt utroligt, at de bliver ved. Vi skal lige huske, at de spillede, da jeg spillede.

Sådan lyder det begejstret fra TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer.

Lørdag eftermiddag bevidnede han, sammen med en kogende og fyldt arena, at den indonesiske herredouble med 35-årige Mohammad Ahsan og 38-årige Hendra Setiawan spillede sig i en All England-finale.

Det glæder ham at se, fordi han tydeligt husker, hvordan særligt Setiawan også dominerede sporten i 00’erne.

Setiawan spillede sit første All England i 2005. Han vandt VM i 2007 og OL i 2008. Han har været på toppen siden sin entré til sporten i 2002, og da han spillede sig i årets All England-finale, nåede han endnu en milepæl.

Her spillede han sig i en international finale for 22. år i streg. Setiawan, der bliver 39 senere på året, har altså været i en international finale hvert år siden 2002.

Ahsan debuterede ligeledes ved All England i 2009, og hans CV byder blandt andet på tre VM-guldmedaljer op gennem 10'erne.

"Det kan ikke passe, at det bliver ved"

Det er på mange måder uhørt, og ekspertkollega hos TV 2 SPORT Jan Ø. Jørgensen, der lige som Joachim Fischer besidder en stor badmintonkarriere med flere titler op gennem 00’erne og 10’erne, forstår heller ikke, hvorfor det fortsætter.

- Man kan ikke lade være med at holde med dem. Jeg holder selv med dem. Man sidder med følelsen af, at det jo ikke kan passe, at det bliver ved, men vi må jo bare anerkende, at de gang på gang formår at flytte spillet over på deres præmisser.

- Det er fuldstændig vanvittig imponerende, at de kan gøre det igen. Nede ved morgenmaden ligner de jo noget, der er løgn, fortæller Jan Ø. Jørgensen, der mødte den indonesiske double ved morgenbuffeten inden lørdagens semifinaler.

Her lignede de bestemt ikke et par, der var på vej til at spille sig i finalen. Men det gjorde de, som bekendt, og selv er parret jublende.

- Vi er meget glade, fordi vi har vundet. Vi har så mange fans og indonesiske folk her i hallen, så dem vil vi meget gerne takke for at støtte os, lyder det fra Ahsan og Setiawan til TV 2 SPORT efter semifinalesejren.

Men hvordan kan det lade sig gøre, at to mænd, der fylder henholdsvis 36 og 39 i løbet af dette kalenderår, kan stå i en All England-finale?

Det taktiske niveau er lavt

Det kan de selvsagt på grund af et højt niveau. Først og fremmest.

Men Jim Laugesen, der også er badmintonekspert hos TV 2 SPORT, ser også nogle tendenser, der ikke just imponerer ham.

- Det her skal ikke lyde negativt. Det er meget vigtigt at understrege. Men de kan opnå det her, fordi herredouble bliver spillet, som det gør for tiden. Det er serv, serv, retur. Det er fladt spil, og nogle gange tænker jeg, at det taktiske niveau ikke er særlig højt. Det er jeg nødt til at sige.

- Og det er derfor, Ahsan og Setiawan kan stå i en All England-finale nu. Hvis du kigger generelt på herredouble og ser, hvordan de spiller her til All England, så er det meget ensformigt. Alle vil meget gerne spille på samme måde. Men derfor løfter jeg stadig på hatten over deres resultat.

I finalen venter en kamp mod et par, der meget vel kan tage over for de to legender, når de en dag stopper karrieren.

Modstanderne er nemlig den indonesiske herredouble med Alfian og Ardianto på henholdsvis 27 og 28 år.

Se All England-semifinalen med Ahsan og Setiawan på TV 2 PLAY søndag cirka klokken 14.30.