Dansk superserv forbydes

Det internationale badmintonforbund skrider ind over for den specielle serv, Marcus Rindshøj brugte ved Polish Open.

Se VM for blandede hold på TV 2 Play. Sendeplanen findes her.

Revolutionen af badmintonspillet er afblæst.

Kort før starten på VM for blandede hold har det internationale badmintonforbund, BWF, indført en ny serveregel. Den betyder, at Marcus Rindshøjs uregerlige serv ikke længere kan udføres – i første omgang til den 29. maj, oplyser BWF.

Det vækker glæde i Badminton Danmark.

- Vi er grundlæggende positive, for vi har været ret bekymrede for, at serven ville ødelægge spillet, som vi kender det i dag. Spillet risikerer at blive brudt helt op, så der næsten ikke er nogle dueller, og det tænker vi ikke, at nogen har interesse i. Derfor er vi positive over for, at BWF værner om sporten ved at sætte ind over for den måde at serve på, siger sportschef Jens Meibom til TV 2 Sport.

Marcus Rindshøjs banebrydende serv har været et stort emne i badmintonverdenen den seneste tid. Efter Rindshøjs brug af serven ved Polish Open har flere andre spillere eksperimenteret med serven, hvor man ved at knipse bolden ned mod ketsjeren kan sætte så meget skru i bolden, at den er tæt på umulig at kontrollere for modstanderen.

Men det er altså ikke længere tilladt. BWF Council har besluttet, at "serveren skal slippe bolden uden at tilføj skru". Regelændringen gælder til 29. maj, hvorefter BWF har årsmøde og i den forbindelse kan vedtage en permanent regelændring.

- Som sportschef kan jeg godt lide, at Marcus har øvet sig på en serv, der kan give ham en fordel på banen. Jeg har det også fint med, at nogle spillere i en periode vil have en fordel, men der skal være en realistisk mulighed for, at andre kan lære at modtage bolden, siger Jens Meibom.

- Det virker der ikke til at være her, for korkstykket når ikke vende, før bolden rammer gulvet. Når den serv er udført rigtigt, er den stort set umulig at modtage.

Da Badminton Danmark følger reglerne udstedt af BWF, bliver serven også forbudt i alle turneringer på dansk grund med øjeblikkelig virkning. Det skriver Badminton Danmark.

’Rindshøj-serven’ udføres ved at knipse korkstykket ned mod ketsjerhovedet. Det skaber så meget rotation i bolden, at den er enormt svær at returnere. Serven forudsætter, at man må holde om korken og ikke er tvunget til at holde bolden i fjerene.

/
/

Det er ikke første gang, BWF indfører en regel mod en umulig serv. I starten af 80’erne blev den såkaldte Sidek-serv stoppet med en regel om, at man skal ramme korkstykket først. Inden da var det tilladt at ramme fjerene først, og ved at slice på fjerene kunne Sidek-brødrene sætte så meget skru i bolden, at modstanderne fik overordentligt svært ved at holde bolden i spil.

Se VM for blandede hold på TV 2 Play. Sendeplanen findes her.