Ekspert er meget spændt på ny regel

Det internationale badmintonforbund har med øjeblikkelig virkning sat ind over for en serv, som danske Marcus Rindshøj har udviklet.

Badmintondommerne kommer en stor opgave, når de skal håndhæve den nye serveregel.

Det vurderer TV 2 Sports badmintonekspert Jim Laugesen, efter BWF har indført en regel mod Marcus Rindshøjs superserv.

Problemet er bare, at det er tæt på umuligt at se et eventuelt regelbrud, inden serven er sendt af sted.

- Det går så hurtigt. Da jeg så Marcus serve den, kunne jeg kun se det på spinnet i bolden. Det bliver meget, meget spændende, hvordan den regel skal opretholdes, siger Jim Laugesen.

- Der er jo en serv i forvejen, hvor man skruer bolden. Hvis det er flugten på bolden, der afgør det, så kan begge skrueserver være ude.

Sådan lyder regelændringen

Ændringen i 9.1.5 i Sektion 4.1 i BWF Laws of Badminton lyder nu, at serveren skal slippe fjerbolden uden at tilføje skru, og at serverens ketsjer skal ramme bunden af bolden.  

Kilde: BWF

Marcus Rindshøjs ’spin serve’, som BWF omtaler den fredagens pressemeddelelse, udføres ved at knipse korken ned mod ketsjerhovedet. Det skaber en masse skru i bolden, hvilket ikke længere er tilladt. Ved den anden skrueserv sættes der først skru i bolden, når den rammer strengene.

/
/

- Men man kan jo godt holde om korken og slippe bolden uden at sætte skru i den, pointerer Jim Laugesen.

- I forvejen har dommerne svært nok ved at dømme, at de fleste server er for høje. Hvordan de skal så se, om man knipser på korkstykket? Jeg er superspændt på at se det. Men når det er sagt, så tror jeg ikke, at nogen tør bruge den nye serv nu. Det bliver også spændende at se, om spillerne lader være med at bruge den anden skrueserv også. Det vil i mine øjne være godt for spillet – jeg vil allerhelst se, at boldene kommer i spil. Badminton skal vindes på flere parametre end serverne.

Marcus Rindshøj har opfundet en ny måde at serve på i badminton. Video: TV 2 Sport

Det er ikke første gang, at BWF sætter ind mod uregerlige server. Det er derimod første gang, det sker så hurtigt. I 80’erne fik de malaysiske Sidek-brødre lov til at spille en del kampe på øverste niveau, inden deres berømte serv, hvor de slog til fjerene, blev forbudt.

- Det er helt exceptionelt, at BWF reagerer så hurtigt. At en ung dansker har fået så tungt et forbund til at reagere på få uger er imponerende i sig selv. Det skulle han næsten have en medalje for.

Marcus Rindshøj brugte serven ved Polish Open i marts. Fredagens regelændring gælder i første omgang til 29. maj. Derefter holder BWF årsmøde, hvor en permanent ændring kan vedtages.