Ny regel overrasker manden bag uregerlig serv

Det internationale badmintonforbund, BWF, har fredag indført en ekstra serveregel. Dermed er Marcus Rindshøjs superserv ikke længere tilladt.

- Hold da op, udbrød Marcus Rindshøj, da TV 2 Sport overbragte ham fredagens store badmintonnyhed.

En ny serveregel er indført med øjeblikkelig virkning, så den 20-årige danskers superserv ikke længere kan bruges.

Det sker lige inden VM for blandede hold, der vises pĂĄ TV 2 Sport og TV 2 Play.

- Det er meget, meget vildt og voldsomt. Det havde jeg ikke forestillet mig, da jeg stod og servede den nede på Peter Gades akademi og øvede lidt tekniktræning. Der var min indskydelse ikke lige, at jeg stod og lavede en serv, der skulle skabe en regelændring, siger Marcus Rindshøj.

- Jeg troede, at BWF var meget imod regelændringer i OL-perioden. Jeg havde på ingen måder forventet, at det ville ske så hurtigt.

Kort fortalt knipser Marcus Rindshøj fjerbolden ned mod ketsjerhovedet, når han server. Det sætter så meget skru i bolden, at den er stort set umulig at returnere. Han brugte serven for første gang ved Polish Open, som det internationale forbund selv nævner i en pressemeddelelse om den nye regel.

Sådan lyder regelændringen

Ændringen i 9.1.5 i Sektion 4.1 i BWF Laws of Badminton lyder nu, at serveren skal slippe fjerbolden uden at tilføje skru, og at serverens ketsjer skal ramme bunden af bolden.  

Kilde: BWF

- Det er ret surrealistisk, at jeg er skyld i, at der er kommet en regelændring som ved Sidek-serven. Det er nogle af de helt store drenge, min serv bliver sammenlignet med, siger Rindshøj.

TV 2 Sports badmintonekspert Joachim Fischer kom i problemer, da han tog imod den 20-ĂĄrige danskers unikke serv. Video: TV 2 Sport

Han havde forventet, at serven skulle i brug på øverste niveau, før BWF ville skride ind.

- Jeg havde virkelig håbet, at jeg fik lov til at se den i brug ved VM for hold. Jeg ville gerne have set, hvordan de største stjerner havde servet den – om de server den ligesom mig eller endnu bedre. Jeg ville også gerne have set reaktionerne i badmintonmiljøet, både fra modstanderne, dommerne og tilskuerne.

Regelændringen gælder med øjeblikkelig virkning til den 29. maj, hvor BWF har årsmøde og i den forbindelse kan vedtage en permanent ændring.