Axelsen øvede sig med manden bag ny opfindelse: - Jeg var helt elendig

29-årige Viktor Axelsen mødtes med Marcus Rindshøj for at øve den nye superserv, der senere blev gjort ulovlig.

Se Danmarks første VM-kamp på TV 2 Sport og TV 2 Play fra klokken 10.45 søndag

Revolutionen af badmintonspillet blev afblæst kort før VM i blandede hold.

Det internationale badmintonforbund, BWF, indførte for få dage siden en ny serveregel, der har resulteret i, at Marcus Rindshøjs uregerlige serv ikke længere kan udføres.

Det vakte glæde i det danske badmintonforbund, og det samme er tilfældet hos verdensetteren Viktor Axelsen. Den danske superstjerne havde nemlig ikke selv knækket koden.

- Vi skal jo først og fremmest give Rindshøj cadeau for at have udviklet den her serv. Det er sgu sejt gået. Han var så sød og prøve at komme til mig og serve et par gange til mig, hvor jeg kunne prøve at modtage den her serv. I single er den ikke så farlig, som den er i en eventuel herredouble, tror jeg, fordi du har lidt mere tid til at modtage den i single.

- For selve spillet er det en god ting, at den er blevet udelukket. Det tager en del fra spillet, er jeg bange for. Jeg tror personligt, det ville være svært at komme til et sted, hvor man ville lære at modtage den i en double, fordi fjerene vender mod dig. Det er godt, at serven er blevet lukket ned nu, og så kan de forskellige vigtige folk få lov til at stemme om det, og så må vi se, hvad det bliver til.

Nåede du at øve dig på den?

- Jeg prøvede at øve mig på den, men jeg var helt elendig. Så det havde krævet en del træning, hvis jeg skulle lære den, siger Axelsen med et stort smil til TV 2 Sport.

Kun midlertidig regel

Marcus Rindshøjs banebrydende serv har været et stort emne i badmintonverdenen den seneste tid.

Efter Rindshøjs brug af serven ved Polish Open begyndte flere andre spillere at eksperimentere med serven, hvor man ved at knipse bolden ned mod ketsjeren kan sætte så meget skru i bolden, at den er tæt på umulig at kontrollere for modstanderen.

/
/

Men det er altså ikke længere tilladt. BWF Council har besluttet, at "serveren skal slippe bolden uden at tilføj skru". Regelændringen gælder til 29. maj, hvorefter BWF har årsmøde og i den forbindelse kan vedtage en permanent regelændring.

Se VM for blandede hold på TV 2 Play. Sendeplanen findes her.