Egypter håber på Axelsen-møde: - Han er mit idol

Adham El Gamal håber, at Viktor Axelsen bliver udtaget til det danske hold, da han har en drøm om at møde ham.

Efter artiklens udgivelse er det blevet bekræftet, at Viktor Axelsen ikke spiller. Du kan se holdopstillingen her.

Du kan se Danmarks kamp mod Egypten klokken 11 tirsdag på TV 2 Sport og TV 2 Play.

Det danske hold til VM-kampen mod Egypten er endnu ikke udtaget.

Men hvis man spørger egypteren Adham El Gamal, som Danmark skal møde tirsdag ved Sudirman Cup – også kaldet VM for blandede hold – håber han, at der især er én spiller i den danske startopstilling.

Det er verdensetteren Viktor Axelsen.

- Det bliver den største oplevelse nogensinde. Jeg håber, at jeg kan spille mod Viktor, der er en topspiller i badminton, og jeg er klar til at møde ham, siger Adham El Gamal til TV 2 Sport i Kina.

Hvad ville det betyde, hvis det nu bliver ham?

- At spille mod den bedste spiller i verden vil være som at tage en medalje med hjem. Viktor er et forbillede for mig, så at spille mod ham ville være en drøm, og jeg håber, at jeg får lov til det.

- Han er nummer et i verden, og vi skal lære hvert sekund af hans spil, siger egypteren, der er nummer 127 på verdensranglisten.

Der er fortsat usikkerhed om, hvorvidt landstræner Kenneth Jonassen vælger at stille med Rasmus Gemke eller Viktor Axelsen i singlekategorien. Man kunne dog forestille sig, at Gemke kom i aktion mod Egypten, der er klart undertippede mod Danmark.

Tilfreds med svær start på VM

Egyptens bedste mixeddoublepar ligger nummer 58 i verden, mens de i resten af kategorierne ikke har nogen spillere blandt verdens top-100. De tabte også deres første gruppekamp mod Kina med 5-0.

I den første kamp stod El Gamal over for verdensstjernen Shi Yu Qi, og han tabte i to sæt med 11-21, 13-21.

- Det var en meget interessant kamp. Jeg kommer her for at få en god oplevelse, og det fik jeg.

- Jeg er meget glad for min præstation, og det var et stort øjeblik at spille mod Shi, der er en af de bedste i verden. Så jeg er tilfreds med min præstation, sagde egypteren søndag.

Det er blot anden gang i historien, at Egypten er blandt de deltagende lande ved Sudirman Cup.