Absurd resultat i dansk VM-kamp

Den danske damedouble med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen var foran 19-0 i landskampen mod Egypten, inden en dansk fejl forhindrede uddeling af æg.

21-1 i en VM-kamp.

Det er næsten for absurd til at være sandt, men det var alt andet lige resultatet af første sæt, da Maiken Fruergaard og Sara Thygesen tirsdag var med til at sikre en dansk kvartfinaleplads ved Sudirman Cup (VM for blandede hold, red.).

Og faktisk var det meget tæt på, at danskerne uddelte et regulært æg (21-0), hvilket de aldrig tidligere har prøvet i deres professionelle karriere. Men så missede Maiken Fruergaard en fin mulighed ved nettet.

19-0 i første sæt – og så smider du bolden i nettet. Hvad tænker du om det?

- Det er faktisk svært at ærgre sig, efter hvordan publikummet reagerer på det. Så synes jeg faktisk, det er svært ikke at grine lidt af det. Hun spillede bolden okay, men selvfølgelig skulle jeg ikke have lavet fejl på den. Det er bare ærgerligt, siger Maiken Fruergaard med et smil på læben.

Tilskuere jublede over dansk fejl

Selvom hjemmebanefavoritterne fra Kina spillede en vigtig kamp på banen ved siden af, havde tilskuerne fået øjnene op for, hvad der var ved at ske i Danmarks opgør mod Egypten.

Derfor udbrød der også et stort jubelbrøl, da det lykkedes egypterne at vinde deres første point i kampen.

- Det var ikke til at tage fejl af. Der var god lyd på derinde og rimelig mange mennesker, så vi var udmærket klar over, det var egypterne, de heppede på lige der, siger Sara Thygesen.

Fik I en lille smule ondt af dem, da I var foran 19-0?

- Næh, egentlig ikke. Hvis jeg skal være helt ærlig. Vi gør det, vi skal, og det er jeg egentlig bare glad for, tilføjer Fruergaard.

I den modsatte lejr var den egyptiske damedouble ligeledes glade for, at de i det mindste fik et enkelt point med fra første sæt.

- Det var et meget vigtigt point, og publikummet gjorde det endnu mere glædeligt for os. Det var fantastisk, som de jublede, forklarer de samstemmigt til TV 2 Sport.

Ikke kønt spil

Selvom Danmark var storfavorit i anden gruppekamp mod Egypten, som også endte med en dansk 5-0-sejr, og cifrene fortæller alt om en ydmygelse, så var det faktisk ikke en nem kamp at spille, forklarer Maiken Fruergaard.

- Det er egentlig svært, for man skal oppe sig lidt og acceptere, at det ikke bliver kønt spil inde på banen og gøre det simpelt. Prøve bare at spille boldene med nogenlunde kvalitet, selvom man får underlige slag tilbage.

- Det kan faktisk godt være lidt svært at få den rigtige timing og flow i spillet, når duellerne også bliver så korte, siger hun.

Danmarks sejr over Egypten og Kinas ditto over Singapore betyder, at Danmark og Kina torsdag mødes i en gruppefinale. Få hele overblikket over kamptidspunkter i vores sendeplan.

Danmark 5-0 Egypten

  • Herresingle: Rasmus Gemke 21-9, 21-5 Adham Elgamal
  • Damesingle: Line Christophersen 21-8, 21-10 Nour Ahmed Youssri
  • Herredouble: Astrup/Mølhede 21-8, 21-11 Ezzat/Montaser
  • Damedouble: Fruergaard/Thygesen 21-1, 21-7 Eladawy/Zaher
  • Mixeddouble: Thyrri/Magelund 21-17, 21-6 Elgamal/Hany