Axelsen får hvil mod overkommelig modstander

Flere danske stjerner bliver sparet i holdkampen mod Egypten, der på papiret er gruppens svageste modstander.

Reserverne får en gylden mulighed for at høste erfaring, når Danmark tirsdag møder upåagtede Egypten ved Sudirman Cup, der er VM for blandede hold.

Viktor Axelsen, Anders Skaarup, Mia Blichfeldt, Mathias Christiansen og Alexandra Bøje, som alle var med til at slå Singapore i den første gruppekamp søndag, bliver sparet, og dermed ser den danske opstilling tirsdag således ud:

  • Herresingle: Rasmus Gemke
  • Damesingle: Line Christophersen
  • Herredouble: Kim Astrup/Lasse Mølhede
  • Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen
  • Mixeddouble: Mathias Thyrri/Amalie Magelund

- Som jeg nok har sagt tidligere, er der behov for, at alle spillere kommer i gang. Og det her er den rette lejlighed til at få det til at ske. Vi håber selvfølgelig på en lang kampagne, hvor der er behov for alle spillere, og nu får vi så alle i gang, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen til TV 2 Sport.

Dansk herredouble brudt op

Egypten er det svageste hold i Danmarks gruppe. Søndag tabte egypterne 0-5 til storfavoritten Kina.

Kan du leve med andet end 5-0 i dag?

- Nej, det vil jeg godt nok have det lidt svært ved. Så vi satser på, at det er dét, vi skal ud og levere, siger Jonassen.

Den kvikke læser har måske bemærket, at Kenneth Jonassen og resten af landstrænerteamet har valgt at bryde herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup op til kampen mod Egypten.

Om den beslutning siger Kenneth Jonassen:

- Lasse (Mølhede) er den eneste reserve i herredouble, så det er vigtigt, at han – såfremt der skulle ske et eller andet – også har været på banen. Så ja, det bliver en interessant konstellation med Kim og Lasse.

Holdkampen mellem Danmark og Egypten går i gang klokken 11.00 og kan ses på TV 2 Play og TV 2 Sport.