Badminton

Danmark får drømmelodtrækning i VM-kvartfinalen

Det danske badmintonlandshold undgik de værste nationer og fik et favorabelt kamptidspunkt, da der blev trukket lod til VM-kvartfinalerne.

Du kan se Danmarks VM-kvartfinale mod Malaysia fredag klokken 11 på TV 2 Sport og Play.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men Danmarks nederlag i gruppefinalen til Kina endte med at give de bedste betingelser for den første medalje ved et Sudirman Cup – VM for blandede hold – i ti år.

Andenpladsen i gruppen betød nemlig, at Danmark stod bedre i lodtrækningen, og det gav pote.

Det danske hold skal således møde Malaysia, når der fredag spilles VM-kvartfinaler. Flere eksperter har betegnet det som den bedst mulige lodtrækning for Danmark, hvilket Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, til dels køber ind på.

- Det er rigtig fint. Vi ville gerne undgå Korea, som har set rigtig stærke ud. Om det så var Malaysia eller Thailand, det var ikke så afgørende.

- Mod Malaysia synes jeg, vi har en fair chance. Jeg synes ikke, vi er favoritter, men jeg kan godt finde tre kampe mod Malaysia, som vi kan vinde, hvis vi spiller godt, sagde Meibom til TV 2 Sport efter lodtrækningen.

Samtidig fremhæver han pointen om, at der i kampen mod Malaysia – modsat gruppefinalen mod Kina – ikke er nogle kampe, hvor det danske hold tænker, de ikke har en chance på forhånd.

Også favorabelt kamptidspunkt

Som om det ikke var nok med "den perfekte modstander", så blev der også set Danmarks vej i en lige så vigtig beslutning.

Danmarks gruppefinale mod Kina sluttede således først omkring klokken 22 lokal tid i Kina, og allerede 12 timer senere – fredag klokken 10 – skal de to første kvartfinaler afvikles.

Her havde den danske VM-lejr frygtet, at de allerede skulle i aktion, hvilket ville presse spillerne på restitution. Af samme grund var flere stjerner også sparet mod Kina. Men det hele gik lige efter planen.

Danmark spiller VM-kvartfinale fredag klokken 17 lokal tid, hvilket svarer til klokken 11 dansk tid. En kamp, der kan ses på TV 2 Sport eller Play.

- Det er helt afgørende. Spillerne er stadig vågne, og de skulle eventuelt op og prime (forberede sig, red.) lang tid før kampstart fredag.

- Heldigvis er det endt med, at vi har fået den sene kamp, så alle kan tage nathuen på og få en god lang søvn, og så er spillerne klar til at give den gas i morgen, lød det fra Jens Meibom sent torsdag aften lokal tid i Kina.

Holdopstillingen til Danmark-Malaysia offentliggøres knap fire timer før kampstart.

Alt andet lige må det forventes, at det danske hold kommer til at bestå af Viktor Axelsen i herresingle, Mia Bichfeldt i damesingle, Kim Astrup/Anders Skaarup i herredouble, Maiken Fruergaard/Sara Thygesen i damedouble og Mathias Christiansen/Alexandra Bøje i mixeddoublen.