Badminton

Danmark taber gruppefinale ved VM – ender med stor fordel

Trods nederlaget til Kina er det danske badmintonlandshold videre til VM-kvartfinalen, hvor der nu venter en nemmere modstander.

Danmark havde nærmest givet op på forhånd, da den fredag stod på gruppefinale mod værtsnationen Kina ved VM for blandede hold.

Ikke nok med at chancerne syntes meget små på forhånd, så valgte cheflandstræner Kenneth Jonassen også at sende reserverne i aktion i både mixeddouble, herresingle og damesingle.

I den danske lejr havde hverken trænere eller spillere nemlig lagt skjul på, at fredagens kvartfinale vægter langt højere end en gruppefinale mod Kina, hvor det i forvejen så svært ud. Ikke mindst fordi man risikerer at skulle spille kvartfinale allerede 12 timer efter gruppefinalen.

Fordel med nederlag

Det hele endte da også med et klart nederlag, efter Danmark tabte samtlige fem kampe. MEN, et nederlag har faktisk vist sig ikke at være helt skidt.

Danmark er nemlig videre til VM-kvartfinalen, og en andenplads i gruppen gav en markant nemmere lodtrækning.

Danskerne skal således op imod Malaysia, der på forhånd var udråbt som en "drømmemodstander" sammen med Thailand, som Danmark også kunne trække. Dermed slap Danmark for et stærkt koreansk mandskab.

Danmark 0-5 Kina

  • Mixeddouble: Thyrri/Magelund 9-21, 19-21 Siwei/Yaqiong
  • Herresingle: Rasmus Gemke 15-21, 21-16, 15-21 Li Shifeng
  • Damesingle: Line Christophersen 8-21, 11-21 Chen Yufei
  • Herredouble: Astrup/Skaarup 14-21, 21-19, 11-21 Yuchen/Xuanyi
  • Damedouble: Fruergaard/Thygesen 16-21, 14-21 Qingchen/Yifan

Tæt på comeback efter svær start

På papiret ventede der en noget nær umulig opgave for Mathias Thyrri og Amalie Magelund, da den danske mixeddouble gik på banen som de første danskere.

Kineserne havde nemlig valgt at smide deres stærkeste kort på banen i form af verdensetterne Zheng Siwei og Huang Yaqiong.

Det kom til udtryk i første sæt, da kineserne tog en stime fra 7-6 til 14-6, inden de i sikker stil vandt 21-9.

I andet sæt var der vendt op og ned på tingene, og danskerne formåede ovenikøbet at bringe sig foran 13-8 og 16-12. Men herfra blev seks kinesiske point i træk afgørende. Selvom Thyrri og Magelund kom tilbage ved 18-18, endte det med et smalt nederlag på 19-21.

Vild herresingle over halvanden time

Med Viktor Axelsen på tribunen var der gjort plads til Rasmus Gemke i herresingle, og verdens nummer 19 viste hurtigt, at han havde tænkt sig at byde All England-vinderen Li Shifeng op til dans.

Efter en tæt indledning trak kineseren fra ved stillingen 10-10, og da Li Shifeng rykkede fra 16-13 til 20-13, var det afgjort.

Rasmus Gemke viste dog hurtigt i andet sæt, at han havde tænkt sig at udfordre sin modstander på fysikken. Det gav pote, da Gemke bragte sig foran 15-7, inden kineseren igen tog en lang stime og fik udlignet.

Duellen til 16-16 var blandt kampens længste, og det gjorde ondt på kineseren. Han var tydeligt mærket på fysikken, hvilket Gemke udnyttede til at snuppe fem point i træk og andet sæt med 21-16.

Tredje og afgørende sæt blev en langvarig affære, der reelt blev afgjort, da Gemke løb ind i en krampe ved stillingen 13-17. Selvom danskeren kæmpede bravt, formåede han ikke at komme tilbage i kampen og tabte derfor herresinglen 15-21 efter halvanden time på banen.

Lussing i damesingle

Også i damesingle var Danmarks bedste mulighed sparet. Mia Blichfeldt fik en pause for at være helt klar til kvartfinalen fredag, hvilket gav plads til Line Christophersen, der også spillede mod Egypten.

Første sæt blev dog en oplevelse til glemmebogen for danskeren. Verdens nummer fire og OL-guldvinderen, Chen Yufei, var simpelthen for suveræn. 21-8 lød de overbevisende cifre.

Lidt bedre blev det efter sidebyttet, men Christophersen kom aldrig i nærheden af sin kinesiske modstander, der endte med at vinde kampen sikkert i to sæt.

To gode doubler – med nederlag til følge

Med tre danske nederlag var holdkampen egentlig afgjort, men derfor skulle de to sidste doubler i gruppespillet stadig afvikles.

Kim Astrup og Anders Skaarup tabte første sæt til verdens nummer fem, men under maksimalt pres – bagud 8-14 i andet sæt – bed danskerne fra sig. Et stort comeback endte med dansk sætsejr på 21-19.

I tredje sæt kunne Astrup og Skaarup dog ikke stille meget op, og kineserne løb med sætsejren og endnu et point til tavlen samlet.

Også i damedouble viste Maiken Fruergaard og Sara Thygesen sig stærkt frem, men det endte med et nederlag i to sæt til verdensetterne Cheng Qingchen og Jia Yifan.