Badminton

Blichfeldt erkender usportslig adfærd – havde fået nok af modstander

Den danske badmintonspillers kamp mod Goh gik hen og blev en beskidt affære.

Mia Blichfeldt skulle gøre sit for at styre sit temperament fredag eftermiddag. For i VM-kampen mod Goh gjorde malaysieren, ifølge Blichfeldt, brug af flere usportslige kneb undervejs.

I store dele af opgøret lykkedes det danskeren at undgå at bide på krogen, når Goh servede for tidligt eller på anden vis provokerede Blichfeldt. Men i starten af tredje sæt blev det hele for meget.

Ved stillingen 1-0 sendte Blichfeldt en serv afsted, som Goh valgte at lade gå. Dommeren dømte efterfølgende bolden inde, men dén beslutning var malaysieren ikke enig i. Hun forsøgte derfor at kalde en challenge, men det mente Blichfeldt var alt for sent, og derfor gjorde hun protester ved dommeren og tog bolden ud af Gohs hånd.

- Det er måske lidt usportsligt, men jeg tror, jeg var et sted, hvor jeg følte, det var nok. Jeg synes ikke, der blev sagt noget til hende, siger Blichfeldt til TV 2 Sport og fortsætter:

- Jeg synes også, det var sent at kunne få lov til at tage en challenge. Så der prøvede jeg bare at markere mig. Så nappede jeg bare bolden, for det var mit point, siger hun med et smil på læben.

Kort efter er du igen oppe ved dommeren – hvad gik det ud på?

- Det er bare igen, at jeg kun lige når at stille mig klar, og så server hun. Det gør, at jeg ikke kan returnere ordentligt. Jeg synes, det er mega usportsligt, siger danskeren.

Vild afslutning på kampen

Den hektiske duel imellem de to sluttede ganske opsigtsvækkende. For ved stillingen 20-19 i tredje sæt havde Blichfeldt føringen. I sin iver efter at nå en bold i siden ender danskeren med at kaste sig ned på gulvet. Det gav Goh en gylden mulighed for at udligne til 20-20, men sådan skulle det ikke gå.

Danskeren var også meget overrasket over, at Goh ikke tog bestik af situationen.

- Jeg når ikke engang at se, hun slår den ud. Jeg kigger bare på linjedommeren. Så kan jeg bare høre, at der bliver jublet. Det var en vanvittig afslutning på en virkelig hård kamp - også mentalt, siger Blichfeldt og understreger, at hun ikke har oplevet en lignende afslutning før.

Selvom Mia Blichfeldt vandt kampen, ændrer det ikke på, at Danmark er ude af VM for blandede hold. Det skyldes, at Malaysia vandt holdkampen 3-1.

Se resten af VM for blandede hold på TV 2 Play og TV 2 Sport.