Badminton

Danmark ude af VM efter chokerende Axelsen-skade

Danmark tabte opgøret til Malaysia efter fire ud af fem mulige kampe.

Lodtrækningen var slet ikke dum, men tingene gik slet ikke danskernes vej i fredagens VM-kvartfinale ved Sudirman Cup.

Først et stort kollaps i en nøglekamp og dernæst et chokerende farvel til Viktor Axelsen. Herunder får du overblikket over en dramatisk dag ved VM for blandede hold:

Dansk kæmpekollaps

Den første kamp, mixeddoublen, var af TV 2 Sports badmintonekspert Joachim Fischer blevet betegnet som lidt af en nøglekamp.

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje fik en glimrende start, da de snuppede første sæt, hvorimod Chen og Toh var bedst i andet sæt.

I tredje og afgørende sæt fulgtes de to par ad til stillingen 4-4, inden malaysierne tog syv point i træk.

Christiansen og Bøje fik reduceret til 5-11, men blev så ramt af endnu en malaysisk stime. 17-5 til Chen og Tog, og så var den kamp afgjort.

  • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje - Chen Tang Jie/Toh Ee Wei: 21-15, 14-21, 7-21
Mathias Christiansen og Alexandra Bøje tabte første kamp i VM-kvartfinalen mellem Danmark og Malaysia. Video: TV 2 Sport

Et chok af de helt store

Kamp to var i den grad imødeset. Her skulle Viktor Axelsen op imod All England-mesteren fra 2021, Lee Zii Jia. Et brag af de helt store.

Men lunten til fyrværkeriet var knap nok antændt, før Axelsen mærkede ubehag i baglåret. En hurtig behandling hjalp ikke, så få dueller senere måtte den danske stjerne kapitulere.

- Det er i baglåret. Jeg ved ikke, om det er en fiber, eller hvad det er. Jeg fik et riv i baglåret, da jeg skulle bevæge mig ud til siden, lød det fra en frustreret Viktor Axelsen til TV 2 Sport.

  • Viktor Axelsen - Lee Zii Jia: 4-4

Vind eller forsvind

Dermed var der maksimalt pres på Mia Blichfeldt. Et nederlag til Goh Jin Wei ville betyde dansk VM-exit.

Men den danske damesingle kunne modstå presset.

Blichfeldt var velspillende i første sæt, som hun vandt, mens Goh var på toppen i andet sæt og vandt det med næsten samme margin.

Det afgørende sæt var en gyser. En malaysisk fejl ved stillingen 19-19 gav dog en tro på dansk sejr, og da Goh diskede op med endnu en fejl, var sejren til Blichfeldt en realitet.

  • Mia Blichfeldt - Goh Jin Wei: 21-14, 15-21, 21-19
Mia Blichfeldt holdt Danmark i live ved Sudirman Cup, da hun slog Goh 21-19 i tredje sæt. Video: TV 2 Sport

Vind eller forsvind igen

Kim Astrup og Anders Skaarup var de næste i aktion, og de skulle forsøge at følge op på Blichfeldts vitale sejr.

Som i Blichfeldts tilfælde var der også her tale om en vind eller forsvind-kamp. Må modsatte side stod Aaron Chia og Soh Wooi Yik, der blev verdensmestre i kategorien sidste år.

Og det høje niveau tog malaysierne med ind i dagens kamp. Selvom Astrup og Skaarup hang godt på, måtte de se sig slået med fire point i første sæt.

Det var dermed med kniven for struben, at danskerne gik om på den anden side af nettet og skulle spille andet sæt.

Danskerne gjorde, hvad de kunne, men der var tydeligvis kvalitetsforskel på de to herredoubler. I andet sæt træk verdensmestrene stille og roligt fra, og det store comeback var aldrig tæt på.

  • Kim Astrup/Anders Skaarup - Aaron Chia/Soh Wooi Yik: 17-21, 16-21
Kim Astrup og Anders Skaarup tabte herredoublen i VM-kvartfinalen mod Malaysia. Video: TV 2 Sport

Astrup og Skaarups nederlag betyder, at damedoublen med Alexandra Bøje og Maiken Fruergaard ikke kommer i aktion mod Pearly Tan og Thinaah Muralitharan.

Se resten af VM for blandede hold på TV 2 Play og TV 2 Sport.