Badminton

Landstræner skuffet og bekymret efter VM-exit

Danmarks landstræner er bekymret, efter Viktor Axelsen er taget på hospitalet til en scanning.

Danmark er ude af VM for blandede hold efter et samlet 3-1-nederlag til Malaysia i en bedst af fem-serie.

Nederlaget blev grundlagt af et større kollaps i mixeddoublen, som indledte opgøret, og i kampen efter led den danske stjerne Viktor Axelsen et chokerende exit efter en skade.

En skade, der har sendt ham på hospitalet, og efter kampen, der sluttede med en nederlag til herredoublen med Astrup og Skaarup, var landstræner Kenneth Jonassen en anelse slukøret.

- Det er lidt tough lige nu. Det var svære odds fra starten af, men det gjorde det ikke mindre svært, da Axelsen udgår. Holdet kæmper, med alt de har, men vi var oppe imod overmagten. Og vi var ikke helt gode nok selv i de afgørende perioder derinde.

- Jeg er selvfølgelig superskuffet og lidt bekymret for Viktor, men vi tabte til nogle, der var bedre end os i dag og lidt mere modige også, siger landstræneren til TV 2 Sport.

"Viktors exit punkterede os"

Danmark skulle som bekendt ud og hente tre sejre mod Malaysia for at avancere, og som det altid er i de store VM-dueller, er Axelsen Danmarks nok største trumfkort.

Sådan gik det ikke i fredagens kvartfinale, og det sendte selvsagt ikke positive bølger gennem det danske mandskab.

- Viktors exit punkterer jo lidt vores forhåbninger. Når vi skal vinde en holdkamp som den her, synes vi jo, vi har et stort es i Viktor. Velvidende, at der også er rigtig mange andre gode. Men når det sker, ved vi godt, Malaysia lige pludselig bliver en lidt anden størrelse, forklarer landstræneren.

Jonassen hæfter sig ved, at Blichfeldt leverede en formidabel indsats, og at Astrup/Skaarup også leverde opløftende spil, hvor de dog manglende at være mere konsekvente i de afgørende momenter.

Danmarks resultater ved VM-kvartfinalen fordelte sig på følgende måde:

  • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje - Chen Tang Jie/Toh Ee Wei: 21-15, 14-21, 7-21 ❌
  • Viktor Axelsen - Lee Zii Jia: 4-4 (og så måtte Axelsen kapitulere) ❌
  • Mia Blichfeldt - Goh Jin Wei: 21-14, 15-21, 21-19 ✅
  • Kim Astrup/Anders Skaarup - Aaron Chia/Soh Wooi Yik: 17-21, 16-21 ❌

Se resten af VM for blandede hold på TV 2 Play og TV 2 Sport.