Badminton

Axelsen sendt på hospitalet

Viktor Axelsen kunne ikke fuldføre sin kamp mod Lee Zii Jia i Sudirman Cup. Lige nu er han på hospitalet for at få afklaring på skadens omfang.

Artiklen er opdateret, efter at Axelsen er sendt på hospitalet til scanning.

Der var blot spillet få bolde i braget mellem Viktor Axelsen og Lee Zii Jia, da opgøret fik en brat afslutning for Danmarks største badmintonstjerne.

Axelsen mærkede noget i sit venstre baglår i kampens fjerde duel, da han skulle slå til en bold fra baglinjen. Kort efter måtte han trække sig fra Sudirman Cup-opgøret allerede ved stillingen 4-4 i første sæt.

- Det er i baglåret. Jeg ved ikke, om det er en fiber, eller hvad det er. Jeg fik et riv i baglåret, da jeg skulle bevæge mig ud til siden, siger Viktor Axelsen til TV 2 Sport.

Var det noget, du døjede med op til kampen?

- Jeg var en lille smule stiv (i baglåret, red.), efter at jeg gled i den første kamp. Jeg følte mig fin, da jeg gik på banen.

- Det er lort. Hvad fanden skal jeg sige? Jeg ved det ikke, lyder det fra en meget frustreret Viktor Axelsen.

Viktor Axelsen var tydeligt frustreret over, at han pådrog sig en skade i kampen mod Lee Zii Jia. Video: TV 2 Sport

Axelsen på hospitalet

Den danske herresingles exit efterlod Danmark i en skidt situation, og selvom Mia Blichfeldt tog en flot sejr i damesingle, endte danskerne med at ryge ud af VM.

TV 2 Sport snakkede efterfølgende med cheflandstræner Kenneth Jonassen, der kunne dele en lille smule nyt omkring Axelsen.

- Jeg har jo siddet bag banen hos de andre, men jeg ved, at han er blevet sendt på hospitalet for at blive scannet, så man kan se, hvad vi har med at gøre. Og så krydser vi bare fingre for, at det er en mindre ting, som han hurtigt kan komme sig over. Det er nok det altafgørende lige nu, siger Kenneth Jonassen.

Viktor Axelsen skal både igennem en ultralyd- og en MR-scanning, fordi ultralydsscanningen giver hurtigt svar, og man måske kan se noget på den. Ellers kan MR-scanningen formentlig give bedre afklaring.

Det danske landshold flyver dog hjem tidligt lørdag morgen kinesisk tid, hvorfor det ikke er sikkert, at svaret når at komme inden.

På Twitter har Viktor Axelsen også selv givet en kort status:

- Tak for jeres bekymring og beskeder. Jeg mærkede pludselig en stor smerte i mit venstre baglår, hvilket kun blev værre, og lige nu afventer jeg en scanning. Tak til de frivillige og lægerne for deres hjælp. Jeg følger holdet og støtter herfra, skrev verdensmesteren, inden Danmark altså røg ud.

Med nederlaget er det stadig ti år siden, at Danmark sidst har vundet en medalje ved Sudirman Cup – VM for blandede hold.