Badminton

Trist Axelsen deler nyt efter tur på hospitalet

Danmarks største badmintonstjerne, Viktor Axelsen, måtte trække sig fra sin kamp i kvartfinalen ved VM for blandede hold.

Der gik et chok igennem den danske VM-lejr, da Viktor Axelsen fredag tog sig til venstre baglår efter blot fire dueller af sin herresingle i kvartfinalen mod Malaysia.

Kortvarigt forsøgte Axelsen at spille videre, men han måtte hurtigt opgive og trække sig fra kampen.

Efterfølgende blev Viktor Axelsen sendt på hospitalet, hvor han både skulle igennem en ultralyd- og MR-scanning for at se, om det kunne give afklaring på skadens omfang. I en besked til TV 2 Sport oplyser Axelsen, at der er kommet en smule nyt:

- Det er en muskelskade i semimembranosus (muskel i baglåret, red.). Jeg ved ikke endnu, hvor længe jeg er ude, men jeg begynder behandling og genoptræning hurtigst muligt.

- Men det er klart, at jeg er ked og ærgerlig over situationen, skriver Axelsen.

Viktor Axelsen var tydeligt frustreret over, at han pådrog sig en skade i kampen mod Lee Zii Jia. Video: TV 2 Sport

Vigtig periode for Axelsen

Skaden kunne næsten ikke komme på et værre tidspunkt for verdensmesteren.

Først og fremmest sendte det Danmark bagud 0-2 i VM-kvartfinalen, som danskerne endte med at tabe 1-3, hvilket ødelagde drømmen om den første medalje i ti år ved et Sudirman Cup (VM for blandede hold, red.).

Derudover er perioden for OL-kvalifikationen netop begyndt 1. maj. Her skal Axelsen forsøge at skrabe så mange point sammen som overhovedet muligt inden for det næste års tid, så han er sikret en seedning til OL i Paris 2024.

I første omgang betyder det farvel til Super 500-turneringen Malaysia Masters i næste uge, mens der i juni ligger to store turneringer i form af Singapore og Indonesia Open, der rangerer som Super 750 og Super 1000.

- Skaden kommer på et skidt tidspunkt, og det er da bekymrende, siger badmintonekspert Jim Laugesen og tilføjer:

- Hvis man ser Viktor i interviewet lige efter, så er han også ved at knække. Man skal forstå den bekymring, der også ligger hos ham. Det er jo en voldsom planlægning, der ligger forud op til en turnering som Sudirman.

- Han brugte i forvejen hele første del af året på at blive klar til og vinde All England, hvilket mislykkedes. Så han ville gerne ud og bevise, at han var tilbage nu, og så rammes han af den her skade. Det tager hårdt på ham, siger Laugesen.

Lyspunkter i mørket

Eksperten fremhæver dog også to små lyspunkter i mørket:

Viktor Axelsen nåede at spille én kamp ved VM for blandede hold og får dermed mange vigtige point til verdensranglisten og OL-kvalifikationen.

- Og så var det bedre, at det skete nu end en måned før VM i København til august eller før OL i Paris næste år, siger Laugesen.

Som nævnt er det dog stadig usikkert, hvor længe Axelsen må sidde ude.