Storfavorit i mirakuløst comeback

Et større drama udspillede sig i VM-semifinalen mellem Kina og Japan.

- Nøj, hvor er det vildt det her. Hvor er det vildt, hvis Kina ryger ud.

Allerede inden dramaet for alvor havde udfoldet sig, var TV 2 Sports ekspertkommentator Jim Laugesen godt underholdt.

I Sudirman Cup-semifinalen havde Japan spillet sig foran 2-1 mod storfavoritterne fra Kina. Og med hele fire matchbolde i den potentielt afgørende herredouble havde japanerne alle muligheder for at skabe en kæmpe overraskelse og spille sig i VM-finalen for blandede hold.

Ved stillingen 20-16 i tredje sæt gik der dog japansk gummiarm i den og langsomt blev matchboldene - og de japanske finale-forhåbninger - smidt på halgulvet.

Den kinesiske herredouble tog seks point i træk, vandt 22-20 og leverede en jubelscene, der var en finaleplads værdig.

- Det er et af de vildeste comeback i holdkamp og så på så stor en scene. Kina har bedt om at få lov at være vært for Sudirman Cup. De har et fuldt stadion i ryggen, og så havde de reelt tabt holdkampen, lyder det fra Jim Laugesen.

Kina tabte dog ikke i sidste ende, hvor finalepladsen blev sikret i holdkampens femte kamp. Her levnede Kinas damedouble ikke den japanske ditto en chance.

Kina 3-2 Japan

  • Kamp 1: Feng/Huang 24-26, 21-18, 22-24 Yamashita/Shinoya (mixdouble)
  • Kamp 2: Shi Yu Qi 13-12 , 21-15, 21-17 Naraoka (herresingle)
  • Kamp 3: Chen 21-14, 21-15 Yamaguchi (damesingle)
  • Kamp 4: Chen/Xuan Yi 17-21 , 21-19, 22-20 Hoki/Kobayashi (herredouble)
  • Kamp 5: Chen/Fan 21-11, 21-6 Fukushima/Hirota (damedouble)

Kan ikke finde forklaring

Selv da euroforien havde lagt sig, havde den kinesiske herredouble svært ved at forklare, hvordan de lykkedes med at skabe comebacket.

- Jeg ved det ikke. Det var en vild kamp. Vi var nødt til at vinde vores kamp, og det gjorde vi, siger kinesiske Liu Yu Chen til TV 2 Sport.

Anderledes skuffet var den japanske lejr naturligvis efter nederlaget.

- Jeg er meget sur, fordi vi ikke kunne slutte kampen godt af. Men modstanderne var meget gode, siger den ene del af Japans herredouble Takuro Hoki.

Kina har vundet Sudirman Cup 12 gange og var inden turneringen favorit til at gentage triumfen på hjemmebane i Suzhou.

Kina er finalefavorit

Søndag møder Kina Sydkora i VM-finalen, men kineserne forventer, at semifinaledramaet kommer til at sidde lidt i kroppen.

- Vi havde en hårdere semifinalekamp end Sydkorea. Vi skal forberede os godt, for vi tabte 2-3 i finalen i 2017 til Sydkorea. Vi ved, at Sydkorea er gode i holdkampe, så vi skal være 100 procent klar, siger Jia Yi Fan, som sammen med sin makker i damedoublen var med til at sikre finalepladsen.

Badmintoneksperten mener, at Kina er favorit i finalen.

- Sydkorea kan også byde Kina op til dans, når Japan kan. Koreanerne må forventes at være klar, men Kina er stadig favorit, siger Laugesen.

Se om Kina skal bruge et nyt comeback for at tilføje endnu en Sudirman Cup til samlingen. Det er søndag klokken 08.00 på TV 2 Play og TV 2 Sport.