Badminton

Grænsen er nået, siger BWF-præsident om truslerne mod Blichfeldt

Mia Blichfeldt har modtaget både trusler og hadefulde beskeder efter sin VM-kamp mod Goh Jin Wei fra Malaysia.

Danske Mia Blichfeldt får opbakning fra toppen af badmintonsporten, efter hun har modtaget trusler efter fredagens VM-kamp.

- Det er jeg ked af at høre. Det er ikke noget, der hører vores sport til, siger Poul-Erik Høyer, der er præsident for det internationale badmintonforbund BWF, til TV 2 Sport.

- Vi får flere og flere fans, og det er dejligt, men her er grænsen nået. Vi prøver selvfølgelig at fortælle, at vi ikke vil have det her, tilføjer han.

Beskederne er strømmet ind i Mia Blichfeldts indbakke, siden hun spillede mod Goh Jin Wei. De to spillere udkæmpede både en spillemæssig og en mental kamp, der for mange malaysiske fans blev for meget, da Mia Blichfeldt tog bolden ud af hænderne på sin modspiller.

- Jeg har været i gamet i mange år, og jeg har aldrig nogensinde oplevet så voldsom en reaktion på en kamp, siger Blichfeldt til TV 2 Sport.

Nogle af beskederne er deciderede trusler, og det er ikke første gang, danske spillere udsættes for den slags. Det fortæller Jens Meibom, der er sportschef i Badminton Danmark.

- Jeg tror desværre heller ikke, at det er sidste gang. I Asien er badminton på niveau med fodbold, og der er ekstreme badmintonfans i Asien, som går op i det med liv og sjæl, fortæller Jens Meibom.

BWF forbereder spillerne

I første omgang har Mia Blichfeldt skærmet sig for de ubehagelige beskeder ved at lukke sine profiler på de sociale medier. Derudover håber hun, at tilskuerne til den kommende turnering i netop Malaysia ikke har tænkt sig at bringe den dårlige stemning ind i hallen.

- Der er ikke noget, der indikerer – heller ikke i forhold til Mias oplevelse i Malaysia – at der er grund til bekymring. Men vi har selvfølgelig også talt med BWF om det, siger Jens Meibom.

Og så er vi tilbage ved Poul-Erik Høyer, der i BWF forsøger at forberede spillerne på, at den slags beskeder kan dukke op.

- Det er nok svært at beskytte spillerne fuldstændigt, men vi skal i hvert fald informere dem om, hvordan sådan nogle hadbeskeder er, og hvordan man kan holde dem lidt på afstand, siger BWF-præsidenten.

VM for blandede hold sluttede søndag, hvor Kina triumferede.