Astrup og Skaarup falder fuldstændig sammen

Den danske herredouble så ud til at være på vej mod en sikker sejr, indtil det gik galt. Senere skuffede Rasmus Gemke også.

Kim Astrup og Anders Skaarup så ud til at cruise sig videre til 1/8-finalen i Singapore, men efter perfekt spil i halvandet sæt kollapsede de.

I Super 750-turneringen, der er på størrelse med for eksempel Denmark Open, tabte de derfor kampen til indonesiske Kusumawardana og Rambitan med 21-12, 18-21, 19-21.

Danskerne havde ellers vundet første sæt og var foran 11-2 i andet, da det hele gik galt.

Dansk dominans i halvandet sæt

Vinden har hele onsdagen været et stort tema, hvor samtlige seks kampe på bane 1 var gået i tre sæt. Derfor var det interessant at se, om historien ville gentage sig i herredoublen.

Indoneserne vandt lodtrækningen og valgte at begynde på modvindssiden, som hele morgenen og formiddagen har vist sig at være den nemmeste halvdel.

Det var dog ikke til at se i første sæt, hvor indoneserne nærmest spillede baglæns, mens Astrup og Skaarup spillede dem ud af banen på den sværere medvindsside. Ved opholdet var danskerne foran med hele 11-2, og de holdt fast og vandt med overbevisende 21-12.

Pludselig faldt de sammen

Så kom danskerne over på den – på papiret – lettere modvindsside, og resultatet ved opholdet var det samme. 11-2 til danskerne, som så ud til sikkert at kunne køre sejren hjem.

Men 11-2 blev med rekordfart til 11-10 og danske panderynker.

Og panderynkerne blev endnu dybere, da det stod klart, at 11-2-føringen blev formøblet. Indoneserne vandt andet sæt med 21-18.

Nøgleduel tabt i afgørende sæt

Nu skulle de vise rutinen, og det så de ud til at have vanskeligt med i det afgørende sæts indledning, hvor indoneserne udnyttede momentum til at komme foran med 7-3.

Skaarup og Astrup gav dog ikke op og levere en fornem spurt til sideskiftet og over på modvindssiden. Her var der dansk føring på 11-9.

Det nervepirrende sæt blev om muligt endnu mere dramatisk, da danskerne så ud til at kunne bringe sig foran 15-12. Men et hav af missede muligheder i kampens bedste duel gav i stedet indonesisk selvtillid.

Blev denne duel vendepunktet i tredje sæt? Video: TV 2 Sport

De formåede ikke at rejse sig og tabte 19-21 og måtte slukørede forlade Singapore Open.

Gemke-skuffelse

Få timer senere var det Rasmus Gemkes tur til at sikre danske oprejsning.

Han skulle forbi canadiske Brian Yang, der havde røget ud fem gange i træk i første runde.

Den statistik brød han onsdag eftermiddag, da han besejrede Rasmus Gemke med cifrene 21-18, 21-14.