Axelsen klar til lyncomeback

Efter tre ugers pause er Viktor Axelsen klar til at spille badmintonkampe igen. Han gør comeback i den kommende uge.

Genoptræningen er gået hurtigere end forventet, og derfor har Viktor Axelsen meldt sig klar til den store Super 1000-turnering Indonesia Open i næste uge.

Det bekræfter den danske badmintonstjerne over for TV 2 Sport fra den indonesiske hovedstad, Jakarta.

- Det har været en meget, meget intens genoptræning, som skulle udføres på tæt på rekordtid. Jeg har heldigvis haft nogle rigtig gode mennesker omkring mig, rådført mig med de dygtigste, jeg kender, og fået en masse hjælp. Så jeg er rigtig glad for at stå, hvor jeg gør i dag, siger Axelsen.

Ramt af "irriterende skade"

Viktor Axelsen har siddet ude med en skade i det ene baglår siden 19. maj, hvor han måtte opgive at fuldføre sin kvartfinalekamp ved VM for blandede hold. Efterfølgende har han været nødt til at melde fra til to individuelle turneringer – senest Singapore Open i denne uge.

Axelsens afbud

  1. Måtte trække sig fra kvartfinalen ved VM for blandede hold
  2. Super 500: Malaysia Masters
  3. Super 750: Singapore Open

- På den positive side går genoptræningen godt, og der er stadig håb for, at jeg kan blive klar til Indonesia Open, skrev Axelsen i forbindelse med sit afbud den 1. juni.

Med dagens melding er det ikke længere et håb. Det er en realitet.

- Det betyder rigtig meget for mig. Det var lidt en mavepuster at få til Surdirman Cup. Det var en periode, jeg havde set meget frem til med en masse spændende turneringer, hvor den i Indonesien var den vigtigste af de efterfølgende. Så jeg er rigtig glad for at være her.

Comeback glæder ekspert

Det kan også få betydning for Axelsen på længere sigt.

1. maj begyndte perioden for OL-kvalifikation frem mod Paris 2024, hvor man samler point sammen for at kvalificere sig og blive seedet til den næsten OL-turnering.

Jo større turnering, jo flere point er der mulighed for at samle, og efter de seneste afbud vil det helt sikkert glæde Axelsen, hvis han kan sætte mange point ind på kontoen efter Super 1000-turneringen i Indonesien, vurderer TV 2 Sports badmintonekspert Jim Laugesen.

- Det er meget positivt, at Viktor når at spille Indonesia Open, der er en af de allerstørste turneringer. Når han melder sig klar, er det, fordi han føler sig meget sikker på, at han er ovre sin skade. Jeg tror ikke, han tager chancer i et år med VM på dansk grund og OL i sommeren 2024.

- For sporten er det også en gave, at Viktor Axelsen kan melde sig klar igen. Indonesien er med afstand det bedste sted at spille. De er helt vilde med badminton derude, så jeg er sikker på, at der er mange, der glæder sig over den her nyhed.

Både den igangværende Singapore Open og den kommende Indonesia Open vises direkte på TV 2 Sport og TV 2 Play. Se sendeplanen her.