- Jeg tænkte ikke så meget. Jeg forsøgte bare at angribe

Den danske stjerne startede på den svære side, og her var der ikke så meget tvivl om taktikken.

Du kan se Axelsens finale på TV 2 Play og TV 2 Sport søndag.

Viktor Axelsen har aldrig vundet turneringen China Open, men snart får han chancen igen.

Det er kendsgerningen, efter han besejrede indonesiske Jonatan Christie i semifinalen. Finalepladsen kommer som en oprejsning, efter at Viktor Axelsen skuffede på hjemmebane ved VM, da han tabte i kvartfinalen.

Og nu er finalepladsen i Kina et bevis på, at Axelsen er helt tilbage igen.

- Jeg forberedte mig virkelig godt til VM, og resultatet var ikke, som jeg håbede på. Selvfølgelig forsøger jeg altid at gøre mit bedste, uanset hvilken størrelse turnering det er, siger Axelsen efter kampen.

- Men det betyder selvfølgelig endnu mere, når det er den første Super 1000-turnering i Kina efter pandemien, så er jeg virkelig glad for at være i finalen endnu en gang.

Axelsen 2 - 0 Christie

  • Første sæt: 21-17
  • Andet sæt: 21-14

Viktor Axelsen startede på medvindssiden i semifinalen, hvor fjerbolden er svær at kontrollere, og der oftest er problemer med at finde og ramme baglinjen.

- Jeg tænkte ikke så meget. Jeg forsøgte bare at angribe. På den side, hvor jeg startede i første sæt, er det næsten umuligt at løfte, så der er ikke så mange andre muligheder end at finde våbnene frem og angribe, siger Axelsen.

Viktor Axelsen havde, på den dårlige banehalvdel, svært ved at finde baglinjen. Video: TV 2 Sport

Axelsen gik ind til semifinalen med en overlegen statistik mod Christie. Otte ud af ti kampe var endt med dansk sejr, men indoneseren bed godt fra sig i indledningen. Det endte dog alligevel med dansk sejr.

I finalen venter Lu Guanzu fra Kina, der er nummer 15 i verden. Han slog overraskende landsmanden Shi Yuqi i semifinalen.