Axelsen jagtede historisk bedrift – men noget andet var vigtigere

Viktor Axelsen er yderst glad for, at han beviste over for sig selv, at han kunne komme tilbage efter en stor nedtur.

Mundvigene pegede ned ad, da han blev sendt ud af VM på hjemmebane efter et nederlag i kvartfinalen.

16 dage senere er mundvigene dog sendt i den modsatte retning, efter Viktor Axelsen kunne fejre og nyde sejren i China Open.

Med triumfen har Viktor Axelsen skrevet sig ind i historiebøgerne, da han nu har vundet ALLE de største turneringer.

Men det var ikke det eneste, der fik smilet frem på Axelsens læber efter 2-0-sejren i finalen over Lu Guang Zu.

- Det føles fuldstændig fantastisk. Selvfølgelig var jeg virkelig skuffet i København. Men at komme tilbage med sådan en præstation i en stor turnering som i Kina, hvilket er en vigtig turnering for mig, er fantastisk. Det er en turnering, som jeg manglede, og nu har jeg full circle, siger Axelsen i interviewet efter sejren.

- Så det gør mig bare endnu mere glad, og mesterskabet gør mig lidt mere komplet. Men for at være ærlig, så er det bare et resultat. Det vigtige for mig er, at jeg kom tilbage efter VM. Jeg har bevist over for mig selv, at hvis jeg prøver at gøre mit bedste hver eneste dag, og jeg prøver at komme tilbage efter nederlag, så kan jeg blive bedre.

Lagde en god plan

Viktor Axelsen fortæller, at han først tog et par dages fri efter nedturen ved VM, inden han hurtigt vendte tilbage til træningsbanen. Her lavede han så en plan med sit team, fordi han vidste, at han kunne vende det til en optur.

- Jeg havde stadig en masse energi tilbage i tanken fysisk. Det var kun mentalt, at jeg skulle rejse mig. Så jeg har brugt min mentaltræner, familie, venner og træner, og vi lagde en god plan.

- Jeg var ramt i øjeblikket, men elles var det okay. Jeg var skuffet i et par dage, men så kom jeg tilbage i træning og satte mig nye mål. Og jeg er glad nu, siger danskeren med et smil.

Axelsen i de største turneringer

  • Super 1000: All England 2020 og 2022
  • Super 1000: Indonesia Open 2021, 2022 og 2023
  • Super 1000: Malaysia Open 2022 og 2023
  • Super 1000: China Open 2023
  • Sæsonfinalerne 2016, 2017, 2021 og 2022
  • OL 2021
  • VM 2017 og 2022

Var overrasket over sin modstander

Viktor Axelsen startede på den svære side i finalen, hvor han havde vinden i ryggen. Det betød, at han havde svært ved at kontrollere sine løft og finde baglinjen.

På trods af det vandt han alligevel sættet med 21-16.

Efter sidebyttet kom Axelsen under stort pres, og Lu Guang Zu havde et forspring på seks point ad flere omgange. Men langsomt sled den danske verdensetter sig tilbage, og han vandt med 21-19.

- Jeg var lidt overrasket over, hvordan Lu Guang Zu spillede i andet sæt. Det var ellers den side, hvor det skulle være sværest at spille på. Men hans netspil og angreb var superstærkt. Han varierede sit spil godt, og han gjorde det virkelig svært for mig. Jeg følte, at jeg var under et stort pres. Men jeg fik point efter point, og mit forsvar var godt. Og pludselig spillede vi om sættet, og jeg spillede køligt på de afgørende point, forklarer Axelsen.

Med sejren følger en pengepræmie på 140.000 dollar. Det svarer til 975.000 kroner.

Desuden trækker Axelsen yderligere fra i toppen af verdensranglisten.