Axelsens særlige styrke blev afgørende i finalen, mener ekspert

TV 2 Sports badmintonekspert Jim Laugesen mener, at det var Viktor Axelsens mentale styrke, der hjalp ham i finalen.

Badmintonspilleren Viktor Axelsen vandt søndag China Open for første gang i karrieren og skrev sig atter ind i historiebøgerne.

Med en finalesejr på 21-16, 21-19 over kinesiske Lu Guang Zu triumferede han i turneringen, som ikke er blevet afholdt siden 2019 på grund af coronapandemien.

Danskeren kan nu kalde sig vinder af alle de største individuelle turneringer i badmintonkalenderen.

- Det er historisk. Det er vildt, at det lige er en dansker, der skulle gøre det. Det havde man ikke set komme, når man tænker på store spillere som Lin Dan og Lee Chong Wei. Det er altså vildt nok, at det lige er Viktor Axelsen, der har vundet alle de her store turneringer, vurderer TV 2 Sports badmintonekspert Jim Laugesen.

Han har været den stærkeste til at komme tilbage i kampene. Han er mentalt den stærkeste i hele sporten

Jim Laugesen, badmintonekspert TV 2 Sport

Er han den største nogensinde?

- Det er i hvert fald en god en at have på cv’et, når det skal diskuteres. Jeg vil dog stadig mene, at Lin Dan ligger over ham. Han har to OL-guldmedaljer og fem VM-titler. Axelsen har den her præstation nu, som han kan spille ud.

Comebacket tegner et billede

Axelsen var under stort pres i andet sæt af søndagens finale, hvor han flere gang var bagud med seks point. Men hans mentale styrke og gode spil betød, at han kunne komme tilbage.

Viktor Axelsen gjorde klogt i at bede om en challenge. Video: Mikkel Asferg

Det er en af grundene til, at han er den bedste i verden.

- Comebacket er nok et meget godt billede på, hvorfor Viktor Axelsen har vundet så meget, som han har. Man kommer ikke igennem de her turneringer uden at have dårlige perioder. Han har været den stærkeste til at komme tilbage i kampene. Han er mentalt den stærkeste i hele sporten, og det var han også i dag, vurderer badmintoneksperten.

Med sejren følger en pengepræmie på 140.000 dollars. Det svarer til 975.000 kroner.

Desuden trækker Axelsen yderligere fra i toppen af verdensranglisten.