Danskers modstander får rødt kort ved matchbold og taber

Efter det røde kort gjorde Magnus Johannesen rent bord.

Efter en usædvanlig afgørelse på kampen kan 21-årige Magnus Johannesen kalde sig kvartfinalist ved Hong Kong Open.

Ved stillingen 20-19 til Tzu Wei Wang i tredje sæt blev taiwaneren præsenteret for et rødt kort for at trække tiden. Dermed blev danskeren tildelt et point, og Wangs anden matchbold blev dermed annulleret. Kampens dommer havde undervejs i andet sæt allerede præsenteret den 28-årige taiwaner for et gult kort.

De efterfølgende to point vandt danskeren, og dermed tog Johannesen en af karrierens største og vildeste sejre.

Johannesen 2-1 Wang

  • 1. sæt: 10-21
  • 2. sæt: 21-19
  • 3. sæt: 22-20

- Det gik hurtigt i duellerne og langsomt mellem dem. Det er ikke hver dag, at dommeren tør at hive det røde kort op på 20-19 i tredje sæt. Det gav også et boost til de næste to dueller, og jeg tror også, at det også slog ham lidt ud til sidst, siger Johannesen til TV 2 Sport og tilføjer:

- Det er da en af de fedeste kampe, jeg har spillet. At kunne vinde mod en spiller, der er så god under de her forhold, er en kæmpe sejr for mig. Det er virkelig stort. De dueller, jeg spiller i både andet og tredje sæt, hvor jeg er bagud, er jeg rigtig stolt af.

Oplevede tidsudtræk tidligt i kampen

Den 21-årige dansker er nummer 32 på verdensranglisten og er nu en del af de sidste 8 spillere i den store turnering i Hong Kong.

At nå dertil krævede enorm mental styrke, forklarer han.

- For at være helt ærlig, synes jeg faktisk, han tog rigtig lang tid mellem duellerne allerede fra starten af kampen. Han er god til det, og han formår også at få stresset mig helt vildt, så jeg allerede er stresset når duellen er i gang, fordi jeg venter så meget mellem hver duel, siger Johannesen.

Fredag venter stærke Tze Yong Ng fra Malaysia i kampen om en plads i semifinalen.

Damedouble leverer stort resultat

Det er ikke kun Magnus Johannesen, der torsdag forlod hallen i Hongkong med armene i vejret.

Den danske damedouble med Maiken Fruergaard og Sarah Thygesen leverede en artig overraskelse, da de slog de tidligere All England-mestre Nami Matsuyama og Chiharu Shida.

Fruergaard/Thygesen 2-0 Matsuyama/Shida

  • 1. sæt: 22-20
  • 2. sæt: 21-16

Den danske duo møder fredag endnu et japansk par i form af Rena Miyaura og Ayako Sakuramoto.