Astrup og Skaarup skriver sig i historiebøgerne

For første gang siden 1985 vinder en dansk herredouble i Hongkong.

Kim Astrup og Anders Skaarup er godt kørende for tiden.

I august snuppede de VM-sølv på hjemmebane i København, og denne søndag strøg de så til tops ved Hong Kong Open efter en finalesejr i tre sæt over det indonesiske par Leo Carnando og Daniel Marthin.

Astrup/Skaarup – Carnando/Marthin

  • 1. sæt: 21-10
  • 2. sæt: 22-24
  • 3. sæt: 21-19

Det er første gang siden 1985, at en dansk herredouble vinder i Hongkong. Dengang hed de danske triumfatorer Steen Fladberg og Jesper Helledie.

Inden Astrup og Skaarups finale lĂĄ den seneste danske herredoublefinale i Hongkong seks ĂĄr tilbage. Her tabte Mads Conrad og Mads Kolding guldkampen.

I årene forinden, 2015 og 2016, led Mathias Boe og Carsten Mogensen samme skæbne.

Suverænt første sæt og misset matchbold

Op til søndagens finale var det usikkert, hvilket niveau Kim Astrup kunne finde frem, efter han fik en mindre skade omkring knæet i semifinalen.

Kim Astrup viste dog hurtigt, at det ikke var noget, der hæmmede ham. Efter en lige indledning på kampen rykkede den danske double fra 5-5 til 11-5, inden de også kom foran med 17-6. Herfra var første sæt reelt afgjort.

I anden sæt blev det mere lige, og parrene fulgtes ad det meste af vejen. Danskerne havde ovenikøbet en matchbold ved stillingen 20-19, men de formåede ikke at afgøre duellen trods gode muligheder, og så snuppede indoneserne sættet med 24-22.

Den danske herredouble taber andet sæt på trods af matchbold. Video: TV 2 Sport

Det tredje og afgørende sæt blev en dramatisk affære, hvor hverken danskerne eller indoneserne kunne slå det afgørende hul.

Derfor blev det først ved stillingen 20-19, at Anders Skaarup kunne hamre et smash af sted, som Daniel Marthin sendte ud af banen.

Danskerne fejrede sejren ved at sende hjertetegn ud til tilskuerne i hallen, inden der ogsĂĄ blev flexet overarm fra Skaarup.

Med sejren følger en præmiecheck på 232.000 kroner til deling.