Stor glæde efter triumf: - Det betyder enormt meget

Den danske herredouble har skrevet sig ind i historiebøgerne.

38 års tørke i Hongkong er ovre for dansk herredouble.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen kunne søndag lade sig hylde på podiets øverste trin ved Super 500-turneringen efter en finalesejr i tre sæt over indonesiske Leo Carnando og Daniel Marthin.

Triumfen gør indtryk på danskerne.

- Det betyder enormt meget. Det er så fed en sejr og en fed kamp. Jeg synes, at intensiteten var virkelig høj, og de spillede en god kamp. Vi gjorde, hvad vi kunne, og heldigvis var det nok i dag. Jeg er ekstremt tilfreds med sejren her, siger Kim Astrup i det officielle vinderinterview.

Anders Skaarup Rasmussen forholder sig til, at han med makker Astrup vinder i Hongkong som den første danske herredouble siden 1985, hvor Steen Fladberg og Jesper Helledie sejrede.

- Du (intervieweren, red.) gav os noget ny information i går (lørdag, red.). Vi snakkede lidt om det, men det er skørt, at det så lang tid siden, at vi har haft så gode herredoubler gennem årene. Det er altid fedt at have sit navn et specielt sted, og vi håber, at vi fortsætter i noget tid med at bære dansk herredoubles arv.

Astrup/Skaarup – Carnando/Marthin

  • 1. sæt: 21-10
  • 2. sæt: 22-24
  • 3. sæt: 21-19

Danskerne måtte ud i et sandt drama, inden triumfen var en realitet. I andet sæt havde Astrup og Skaarup en matchbold, som de ikke formåede at udnytte.

- Vi blev i opgøret, selvom vi missede andet sæt. Vi prøvede at fokusere på hver duel og gøre det svært for dem, og ja, det lykkedes vi med, siger Kim Astrup.

Med turneringssejren følger danskerne op på en flot sommer. Tilbage i juli vandt Astrup og Skaarup Super 500-turneringen Canada Open, og siden har de fortsat storspillet, der gav dem en sølvmedalje ved VM i Danmark.

Forinden vandt de European Games.