Rio 2016

Norman afslører aftale med Cavendish: Sådan sikrede de hver deres OL-medalje

Lasse Norman kæmpede sig mandag aften frem til en bronze-medalje i Omnium.

Lasse Norman Hansen vandt søndag sin anden bronze-medalje ved OL, da han blev samlet nummer tre i omnium. Britiske Mark Cavendish tog sølv, og guldet gik til en flyvende Elia Viviani.

Danskeren fik en perfekt start på det afsluttende pointløb, da han kort inde i løbet tog en omgang på konkurrenterne.

- Jeg kom godt fra start, og var helt oppe at snuse til guldet, men jeg lagde også rigtig hårdt ud, og jeg kunne godt mærke, at den bed til sidst, hvor jeg måtte lade sølvmedaljen sejle til Storbritannien, fortalte han til TV 2 SPORT, efter løbet.

Aftale med Cavendish

Midtvejs igennem løbet måtte danskeren sande, at han ikke kunne stille noget op mod en velkørende Elia Viviani. Derfor udviklede medaljekampen sig til en kamp mellem Mark Cavendish, Norman og så colombianske Fernando Gaviria.

- Ind til de sidste tre omgange kørte jeg efter sølvmedaljen, men jeg måtte sande, at Gaviria var ved at tage min bronzemedalje fra mig.

- Mark råbte, at jeg var nødt til at føre, hvis jeg ville have en medalje. Og jeg kiggede op på tavlen og så, at han sgu egentlig havde ret.

- Da de kom så stærkt bagfra, så var jeg nødt til at reagere, og så råbte jeg bare til ham, at vi begge var nødt til at føre. Så måtte han få sølvmedaljen, siger Lasse Norman.

- Han nikkede en gang, og en bronzemedalje var alt, hvad jeg kunne få ud af det på i dag,  og det er jeg virkelig tilfreds med.

Selvom det "kun" blev til bronze til danskeren i disciplinen, som han vandt i London, så var Lasse Norman meget tilfreds med sit OL, hvor han allerede har vundet en bronzemedalje med banelandsholdet.

- To medaljer er mere end jeg kunne have håbet på. Jeg kørte selvfølgelig efter guldet her, men halvvejs igennem løbet, måtte jeg sande at guldmedaljen gik til Italien, og så var podiet det vigtige. 

Du kan se afslutningen på omnium her.