Rio 2016

Guldmedaljer og kys: Mand og kone ejer OL i banecykling

De skal giftes om en måned. Indtil da kan Laura Trott og Jason Kenny fejre, at de nu har hele ti OL-guldmedaljer at stille i deres fælles pokalskab.

Det kommende ægtepar Jason Kenny og Laura Trott trådte på alle deres konkurrenter ved nattens OL i banecykling.

OL's guldpar fejrer nattens høst med et kys.

Briterne tog en guldmedalje hver natten til onsdag og slog dermed hver deres milepælsrekord.

Jason Kenny sprintede sig til sin sjette OL-guldmedalje på banen; den syvende OL-medalje til det 28-årige wattmonster fra Bolton. Dermed tangerer han både legendariske Sir Chris Hoys guldmedaljetotal og samlede OL-medaljehøst som den mest vindende banerytter i olympisk historie.

Det var Kennys tredje OL-guld ved legene i Rio. Dermed har han gjort rent bord; vundet alle de discipliner, han har stillet op i.

Som om det ikke var nok, så vandt den kommende hustru også guld i nat på velodromen.

Laura og Jason fremviser nattens medaljehøst.

24-årige Laura Trott sejrede i kvindernes omnium, blandt andet foran danske Amalie Dideriksen, der endte som nummer fem.

Det var Trotts anden OL-guldmedalje fra legene i Rio og hendes fjerde OL-guld i alt. Dermed er hun nu den mest vindende kvindelige britiske OL-atlet nogensinde.

Dermed må det britiske par være OL-historiens mest vindende med ti guldmedaljer og en enkelt af sølv.

Trott var da også jublende lykkelig, da hun fra indercirklen kunne se sin kommende ægtemand kære guldmedaljen i keirin hjem. Netop støtten til hinanden er uvurderlig.

- Som ethvert andet par, så ønsker vi kun det bedste for hinanden. Jeg ville såmænd også elske hende overalt på jorden, selv hvis hun var en fuldstændig elendig cykelrytter. Men det er hun ikke. Hun er den allerbedste, siger Jason Kenny, der nu overvejer at indstille sin karriere på banen for at gøre plads til nye britiske talenter.