Banecykling

Den danske timerekord slået med blot 13 meter

Tempospecialisten Martin Toft Madsen er ny indehaver af den danske timerekord.

Det 19-årige kæmpetalent Mikkel Bjerg nåede kun at være rekordindehaver i tre måneder.

I starten af oktober slog U23-verdensmesteren i enkeltstart timerekorden, da han tilbagelagde 52,311 kilometer på cykelbanen i Odense.

Den 32-årige Martin Toft Madsen slog nemlig rekorden, da han kørte 52,324 kilometer på en time i Ballerup Super Arena. Dermed slog han Mikkels Bjergs rekord med blot 13 meter.

- Det holdt lidt hårdere, end jeg havde regnet med. Jeg havde nogenlunde styr på det, men det var hårdt. Det gik rigtig godt de første 20 minutter, og så kan man godt mærke, at benene begynder at nive lidt, siger Martin Toft Madsen til TV 2 SPORT.

- Der var krise fra 20 til 45 minutter, men det havde jeg også regnet med.

Undervejs var han efter Mikkel Bjergs rekord, men fik den altså hentet til sidst.

Martin Toft Madsen har også en drøm om at slå verdensrekorden, men der så skal der køres væsentligt flere meter.

Verdensrekorden tilhører den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins, som i 2015 tilbagelagde 54,526 kilometer på de 60 minutter.

- Jeg vil ikke udelukke, at der kommer mere fra mig i fremtiden. Jeg håber på at kunne køre endnu længere. Jeg kan ikke slå ham med forhold som i dag i Ballerup, men jeg tager til Schweiz i weekenden og prøver en bane, der skulle være lidt hurtigere. Så skal jeg hjem og analysere. Jeg tror stadig på det, siger Martin Toft Madsen.

Martin Toft Madsen slog den danske timerekord for et år siden, men blev siden testet positiv for det ulovlige stof DMBA, som han havde fået gennem et kosttilskud. Derfor blev rekorden ikke skrevet i historiebøgerne.

Han slap selv med en reprimande for den positive dopingprøve, da men efterfølgende fandt ud af, at kosttilskuddet var forurenet, men at rytteren ikke kunne klandres for det.