Banecykling

Dansk banehold vinder VM-sølv

Det danske 4000-meterhold i banecykling kunne ikke følge med briterne i finalen, men må i stedet rejse hjem med sølvmedaljerne.

Den danske kvartet med Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen, Casper Folsach og Julius Johansen satsede alt på at ryste briterne fra start, men blev til sidst slået med et markant forspring.

Danskerne sluttede 1,843 sekund efter det britiske hold.

- Jeg er meget skuffet. Det spillede ikke lige så meget for mig, som jeg havde håbet. Jeg var ikke ligeså godt kørende som i går, og det virkede bare ikke, sagde Niklas Larsen efter finalen og blev bakket op af sin landsmand.

- Det er selvfølgelig en skuffelse at stå her med sølvet. Vi troede på det, og vi gik efter at vinde. Man taber guldmedaljen, men når vi ser tilbage på det, så skal vi være super lykkelige over det resultat, vi har fået her i dag. En andenplads er virkelig stort, lød det fra 18-årige Julius Johansen, der i efteråret vandt VM-guld for juniorer på landevej.

Den danske kvartet lagde hurtigt ud i finalen mod Storbritannien i hollandske Apeldoorn. Efter 500 meter havde danskerne opbygget et forspring på 0,840 sekunder, men herefter begyndte det langsomt at svinde ind.

Efter 2250 meter slog Frederik Rodenberg Madsen op i banen, og da de to finalehold kort efter passerede 2500 meter, havde briterne for første gang taget føringen. Den gav briterne ikke fra sig.

Danskerne trillede over målstregen små to sekunder senere i tiden 3 minutter og 55,232 sekunder.

Umiddelbart før VM-finalen tog italienerne bronze med en sejr over Tyskland.

De danske baneryttere har foreløbig vundet to medaljer ved VM i Apeldoorn. Onsdag vandt Amalie Dideriksen bronze i scratch.