Banecykling

Casper Folsach tog EM-bronze i uhyre tæt finale

Cykelrytteren Casper Folsach afsluttede i fornem stil i omnium og sikrede sig EM-bronze i Glasgow.

Cykelrytteren Casper Folsach skaffede lørdag aften metal til Danmark i forbindelse med European Championships, der samler EM i syv forskellige sportsgrene. 

I Glasgow vandt han således bronzemedalje ved EM i omnium efter et flot pointløb.

Inden det afsluttende pointløb var der ellers ikke meget, der tydede på, at danskeren skulle komme i nærheden af skamlen, men det ændrede han på i en flot finale. 

- Det er fedt. Det havde jeg ikke forventet – og heller ikke håbet på. Jeg kørte løbet defensivt efter en top 10. Men det gav mig muligheden til sidst, og det hele faldt ud til min fordel.

- Jeg sad og ærgrede mig rigtig meget undervejs, for jeg missede fem point på et afgørende tidspunkt i pointløbet, der gjorde, at jeg ret sikkert kunne være blevet nummer to. Og jeg troede, at jeg mistede medaljen med de point, men så fik jeg lidt point i næstsidste spurt. 

- Så sad jeg bare og krydsede fingre nede bagerst i feltet for, at Sajnok ikke ville få point i sidste spurt. Og det gjorde han ikke. Det er så fedt, siger han til TV 2 SPORT.

Folsach har taget medaljer individuelt ved U23-EM og World Cups, men han mener selv, at det her rangerer højere, fordi feltet er stærkere.

- Det er en af de største medaljer, jeg har opnået individuelt, fortæller han. 

Han sluttede på 113 point og slog lige netop polske Szymon Sajnok, der havde 112 point på fjerdepladsen. 

Briten Ethan Hayter vandt guld med 133 point foran italieneren Elia Viviani, der også skrabede 113 point sammen.

25-årige Folsach var tidligere på året en del af det danske hold, der vandt VM-sølv i 4000 meter holdforfølgelsesløb. I 2016 var han med til at vinde OL-bronze.

Denne gang var det så i EM-regi. Ud over cykling omfatter European Championships roning, svømning, golf, gymnastik, triatlon og atletik. Sidstnævnte afholdes i Berlin, de øvrige idrætsgrene i Glasgow.