Banecykling

Danmark er i EM-finalen og smadrer dansk rekord

Det kan blive til EM-guld for det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb skal køre med om EM-guldet, efter de onsdag aften kvalificerede sig til finalen ved Europamesterskabet i hollandske Apeldoorn.

De fire danske tempospecialister Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Madsen og Rasmus Pedersen var fuldstændig suveræne deres semifinale mod Tyskland og satte dansk rekord med en tid på 3 minutter og 48,7 sekunder.

Tiden tirsdag aften var forbedrede den danske rekord med cirka tre sekunder.

- Jeg har kuldegysninger. Jeg kan ikke finde ord, jeg kan kun sige, at det er fantastisk og utroligt. De ramte bare det perfekte løb, og det hele lykkedes, fortæller Casper von Folsach, der tidligere har været en del af holdet, til TV 2 SPORT.

Dermed kan de hurtige danskere se frem til en duel mod Italien om guldmedaljerne torsdag, efter italienerne noget overraskende slog storfavoritterne fra Storbritannien.

Det danske landshold fik en suveræn start på duellen mod tyskerne og var foran med et sekund efter den første kilometer.

Den føring udbyggede danskerne til to sekunder ved halvvejsmærket, hvor Lasse Norman Hansen særligt viste sin store motor frem.

Det ender med en overbevisende dansk sejr og en ny dansk rekord.

Det danske banelandshold vandt VM-bronze i samme disciplin tilbage i februar, men det helt store mål for holdet er OL i Tokyo næste sommer.