Banecykling

Danmark vinder historisk guldmedalje

Det danske hold leverede endnu en fantomtid i EM-finalen i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Danmark er ny europamester i 4000 meter holdforfølgelsesløb efter en overbevisende finalesejr over Italien ved EM i Holland.

Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund, Frederik Rodenberg og Julius Johansen leverede endnu en imponerende præstation og drønede i mål i tiden 3 minutter og 49,113 sekunder.

Det er kun fire tiendedele af et sekund langsommere end den fantomtid, holdet satte onsdag, da man kappede mere end tre sekunder af den danske rekord.

Kraftfulde Rasmus Lund trampede danskerne i gang og bragte holdet foran med en lang første føring, inden holdkammeraterne på skift tog over.

Efter godt to kilometer havde Lund knoklet sig tom for kræfter, og det danske hold måtte fortsætte som en trio.

Ligesom onsdag var det dog intet problem, og de tre tilbageværende danskere udbyggede blot forspringet til de efterhånden opgivende italienere.

Langt fra optimal optakt

Norman, Rodenberg og Johansen drønede over målstregen mere end fem sekunder før italienerne.

Præstationen skal ses i lyset af, at det danske hold langt fra har haft en optimal optakt.

En skade forhindrede Niklas Larsen i at stille op ved EM, ligesom landstræner Casper Jørgensen måtte se bort fra Casper Folsach, som er ude på ubestemt tid som følge af hjerteproblemer.

Det danske banelandshold fik overrakt EM-guldmedaljer og kunne iklæde sig mesterskabstrøjerne. Video: TV 2 SPORT

Derfor erklærede landstræneren sig på forhånd tilfreds med en plads i semifinalen ved EM, men den målsætning viste sig altså at være lovlig forsigtig.

EM har understreget, at bredden er stor nok til at opveje afbud.

Frederik Rodenberg, der var med på bronzeholdet ved OL i Rio, er endelig tilbage ved fuld styrke ovenpå et par skadesplagede sæsoner, mens Rasmus Lund sidste år valgte at genoptage cykelkarrieren efter et par års pause.

Der er derfor lagt op til hård kamp om pladserne på holdet før VM i Berlin og OL i Tokyo næste år.