Banecykling

- Dumt, hvis Danmark ikke forventer guld, mener ekspert

Det danske banelandshold er guldfavoritter. TV 2 SPORT

Der kan meget vel ligge et sæt EM-guldmedaljer og vente på det danske banelandshold torsdag aften, lyder det fra Casper Folsach.

Man skal lede længe efter nogen, der kan køre fire kilometer på cykel hurtigere end de fire danskere Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Madsen og Rasmus Pedersen.

Torsdag kan de danske cykelryttere så få papir og bevis på, at de er Europas bedste i disciplinen 4000 meter holdforfølgelsesløb, når de kører EM-finale mod Italien i hollandske Apeldoorn.

Og de fire danskere kan godt begynde at forberede sig på at få hængt guldmedaljer om halsen. Det mener Casper Folsach, der indtil for en måned siden var en del af det danske landshold og nu kommenterer bane-EM for TV 2 SPORT.

- Det vil være fuldstændig dumt at sige, at vi ikke kan forvente en guldmedalje, lyder den klare udmelding fra Folsach, der har måttet sætte sin egen karriere på pause grundet hjerteproblemer.

Ser man på resultaterne fra onsdagens semifinale, er der da også god grund til dansk optimisme.

Danmark var hurtigst af alle nationer og forbedrede den danske rekord med tre sekunder - bare syv hundrededele fra verdensrekorden.

- Danmark kører stærkere end Italien to gange onsdag – ret komfortabelt. Så det vil være dumt at sige andet, end man går efter guldet, forklarer Casper Folsach til TV 2 SPORT.

- Det skal selvfølgelig følges op med gode ben og den rigtige taktik, men Danmark er favoritter.

OL-medaljer er ikke umuligt

Uanset hvordan det går de fire danskere på cyklen torsdag, så tegner fremtiden særdeles lovende for det danske banelandshold.

Særligt frem mod næste sommers OL i Tokyo, der er det helt store mål.

- Det ser rigtig godt ud. Med den her tid, og de forskelle vi har ned til nogle af de bedste i verden, så skal vi sætte næsen op efter en OL-medalje, og jeg synes også, den skal være af guld, mener Casper Folsach.

- Der er også nogle ting omkring udstyret, som vi også kan ’steppe’ op på, derfor er det overraskende, at vi allerede nu kan køre så stærkt. Det kan jeg love, vi kommer til at gøre endnu bedre.

Danmark kører EM-finale klokken cirka 21:20. Du kan se, om det bliver til guld eller sølv på TV 2 PLAY.