Banecykling

Lasse Norman sikrer Danmark endnu en EM-medalje

Efter et hæsblæsende pointløb sikrede 27-årige Lasse Norman Hansen en dansk EM-sølvmedalje i banedisciplinen omnium.

For anden dag i træk kan Lasse Norman Hansen kalde sig medaljevinder ved europamesterskaberne i banecykling.

Efter et spændende og intenst pointløb sikrede den 27-årige dansker sig med sejre i de to sidste spurter en sølvmedalje i omnium.

Lasse Norman Hansen endte på 163 point, mens franske Benjamin Thomas vandt guld med 171 point.

Den helt store kamp stod om sølv og bronze. Her afviste Lasse Norman Hansen, der er tidligere olympisk mester i omnium, bronzevinder Oliver Wood, spanske Albert Torres og Jan-Willem van Schip fra Holland.

Den forsvarende OL-vinder, italienske Elia Viviani, måtte nøjes med en sjetteplads.

Efter de tre første konkurrencer i omnium, banecyklingens svar på mangekamp, lå Lasse Norman Hansen nummer fire.

Andenpladser i scratch og tempoløb samt en ottendeplads i udskilning var det blevet til for fynboen.

Hæsblæsende pointløb

Allerede med mere end 80 omgange igen af det afsluttende pointløb trykkede Lasse Norman Hansen på gaspedalen første gang, sikrede sig fem point i spurten og fortsatte i et angreb.

Med møje og besvær lykkedes det konkurrenterne at svare igen på det danske initiativ, men allerede i den efterfølgende spurt scorede Lasse Norman Hansen nye point med en andenplads.

Kort efter havde den 27-årige dansker dog ikke i første omgang kræfter til at køre med, da den spanske dieselmotor Albert Torres og verdensstjernen Elia Viviani kørte af sted.

Lasse Norman Hansen fik imidlertid samlet kræfter til endnu et angreb og kørte op til de øvrige favoritter sammen med blandt andre den førende franskmand, 24-årige Benjamin Thomas.

Det sendte den danske rytter op på en aktuel medaljeplads, men med to spurter tilbage var der stadig flere ryttere med i kampen om sølv og bronze.

I næstsidste spurt skruede Lasse Norman Hansen imidlertid bissen på og konsoliderede andenpladsen. Den placering kunne danskeren forsøge at forsvare i sidste spurt, men i stedet angreb han endnu engang.

Danskeren vandt også den sidste spurt og kunne derfor med en relativt stor margin sikre sig sølvet.

I kvindernes konkurrence endte Amalie Dideriksen på sjettepladsen efter at have været med i medaljekampen hele dagen. Verdensmester Kirsten Wild blev også europamester i omnium, mens Laura Kenny tog sig af sølvet og Tatsiana Sharakova fik bronze.