Banecykling

Kærestepar vandt EM-guld med 63 minutters mellemrum: - Det er virkelig specielt

Først blev Julie Leth europamester i parløb, og siden gentog Lasse Norman Hansen den bedrift.

Da Lasse Norman Hansen sad i inderkredsen og forberedte sig til EM-parløbet for herrer, kunne han se kæresten, Julie Leth, træde de sidste pedaltråd oppe på banen.

Det gjorde hun godt. Sammen med makkeren Amalie Dideriksen sikrede hun det danske EM-guld i allersidste spurt.

Præcis 63 minutter senere gjorde Lasse Norman Hansen sammen med sin makker, Michael Mørkøv, hende kunsten efter. Kort efter kunne et rørt kærestepar dele triumfen på banen i Apeldoorn.

- Ét er, at vi begge vinder, men også bare at få lov til at være der for hinanden er virkelig specielt, fortæller Julie Leth om den usædvanlige situation.

Det er dog ikke nyt for parret, der begge har været en del af banelandsholdet i en stor del af deres karrierer.

- Det er jo ligesom en proces, vi går igennem sammen, og vi ser hinandens op- og nedture og det hårde arbejde, der bliver lagt i det. At få lov at dele det, og at det går op i en højere enhed for os begge to samme dag, er virkelig specielt, siger Julie Leth.

Skete også for ni år siden

For Lasse Norman Hansen var det ikke forstyrrende at se afgørelsen på sin kærestes løb, mens han gjorde sig klar til sit eget.

- Det er fedt at sidde og varme op og så se Julie gøre det så godt, som hun gjorde det, og blive europamester for andet år i træk. Og at gøre det samme selv og give hinanden en krammer - det er en virkelig, virkelig fed følelse, fortæller Lasse Norman Hansen.

Han kan ikke komme i tanker om andre par, der har prøvet noget lignende.

- Nej, det kan jeg ikke, men det er meget tæt på den situation, vi selv var i til junior-VM for ni år siden, hvor Julie blev juniorverdensmester i pointløb sådan cirka en time efter, jeg blev det i forfølgelsesløb, husker den 27-årig fynbo.

Uanset hvad er det en særlig oplevelse at rejse med sin kæreste rundt til ens store sportsbegivenheder.

- Jeg tror, at jeg bliver mere emotionel, hvis jeg har vundet, og jeg så ser Lasse eller min familie, fortæller Julie Leth.

Et eksempel på det var altså søndagens parløb til EM i Apeldoorn.

Danmark rejser i alt hjem med medaljer i fire discipliner. Lasse Norman Hansen havde del i tre af dem, 4000 meter holdforfølgelse med Frederik Rodenberg Madsen, Rasmus Lund Pedersen og Julius Johansen, omnium, hvor han vandt sølv - og altså guldet i parløb med Michael Mørkøv.

Julie Leth og Amalie Dideriksen gentog deres egen EM-triumf fra 2018.