Banecykling

Efter aflysning: 6-dagesløbet rykker til Royal Arena

Michael Mørkøv har vundet seks gange. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Det københavnske 6-dagesløb rykker tilbage til hovedstaden i 2021.

Onsdag kom det frem, at det københavnske 6-dagesløb ikke bliver afviklet i 2020, men allerede dagen derpå er planen for 2021 klar.

Det legendariske løb rykker til Royal Arena.

- Jeg har i længere tid haft en konstruktiv dialog med Michael Sandstød, der i syv år med succes har arrangeret 6-dagesløbet i Ballerup Superarena. Vi er enige om, at det er på tide, at løbet vender tilbage til København, hvor det startede tilbage i 1934, siger direktør i Royal Arena, Dan Hammer, i en pressemeddelelse.

Det er 22 år siden, 6-dagesløb sidst har været kørt i København, og siden 2005 har løbet fundet sted på banen i Ballerup.

Den midlertidige cykelbane i Royal Arena bliver minimum 200 meter lang, hvilket er 20 procent kortere end den permanente bane i Ballerup. Den tidligere bane i Forum, som senest var værter for løbet i 1999, var ligeledes cirka 200 meter lang.

- Med en lidt kortere bane bliver det lettere for parrene at tage omgange i jagterne, og det er godt for underholdningen, siger Michael Sandstød.

Onsdag meddelte den tidligere professionelle cykelrytter, at han ikke arrangerer løbet i 2020 af personlige årsager.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at han skal være frontfigur, sportschef og teknisk konsulent for løbet i Royal Arena i 2021.

- Med flytningen fra Ballerup til København bliver 6-dagesløbet tilgængeligt for langt flere mennesker, hvilket åbner nye muligheder for både løbet og dansk banecykling. Den sportslige ambition er stadig at præsentere de længste jagter og det hårdeste 6-dagesløb i verden, siger Michael Sandstød.

Det københavnske 6-dagesløb skal efter planen skydes gang den 28. januar 2021.