Banecykling

Danske europamestre vinder World Cup-guld for anden gang i træk

Det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb slog Italien i finalen ved den anden World Cup-afdeling i Glasgow.

Frederik Rodenberg, Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund og Julius Johansen virker næsten som en uslåelig kvartet i øjeblikket.

I sidste måned blev det danske 4000 meter-hold europamestre, og nu har de også vundet de to første afdelinger af World Cuppen.

Efter de første 1000 meter af fredagens finale i Glasgow var den danske kvartet ellers bagud med lidt over et halvt sekund mod det italienske landshold.

Men kort efter de krydsede 2000 meter kom danskerne i front, og der holdt de sig resten af løbet.

Danskerne tog guldet i sikker stil, da de kørte knap syv tiendedele af et sekund hurtigere end italienerne over de fire kilometer.

- Det går virkelig godt, og vi bygger formen op frem mod OL i Japan. Vi har kørt nogle gode tider allerede, men vi håber stadig på at tage et step op, sagde Lasse Norman Hansen i vinderinterviewet efter løbet.

Frankrig vandt bronze ved stævnet foran Storbritannien.

Danmark kvalificerede sig med hurtigste tid i kvalifikationen, hvor de var under to tiendedele fra den danske rekord på 3 minutter og 48,762 sekunder, som de satte ved EM i sidste måned.

I finalen kørte danskerne over stregen i tiden 3 minutter og 49,246 sekunder.

Kvartetten formåede altså at leve op til favoritværdigheden ved denne uges finale i Glasgow, og de fortsætter de lovende takter frem mod næste års OL.

I sidste weekend vandt 4000-meter-holdet også guld ved den første World Cup-afdeling i hviderussiske Minsk.

Ved OL i 2016 hentede 4000 meter-holdet bronze i Rio de Janeiro.