Banecykling

Landstræner drømmer om guld i 'topsatsning' ved VM

Ifølge landstræner Casper Jørgensen kan Danmark kæmpe med om guldet i 4000-meter holdforfølgelsesløb ved VM i Berlin, der begynder onsdag.

Det er med metal i tankerne, at det danske banelandshold onsdag tager hul på VM i Berlin.

Og særligt i disciplinen 4000-meter holdforfølgelsesløb har landstræneren store forhåbninger om medaljer.

Bliver du skuffet, hvis ikke I kommer hjem med en medalje i holdløb?

- Ja, det gør jeg. Det er vores topsatsning, og selvom feltet virkelig er skarpt, så går vi altid efter en medalje, når vi kører holdløb, siger landstræner Casper Jørgensen til TV 2 SPORT.

Det danske hold består af Frederik Rodenberg Madsen, Julius Johansen, Lasse Norman Hansen og Rasmus Lund Pedersen. Onsdag aften kører holdet første runde, mens det hele afgøres i finalen torsdag aften.

Sidste år vandt Danmark VM-bronze i denne disciplin, og for bare fire måneder siden vandt danskerne guld ved EM i Holland. Og hvis alt går vel, så er der faktisk gode muligheder for, at Danmark kan tage den første VM-guldmedalje i holdløb i 11 år.

- Det er ikke særlig tit, man har et åbent vindue til at vinde VM-guld, og man skal have fire, der er rigtig gode på samme tid. Jeg synes egentlig, vi har en chance i år, hvis vi rammer den, siger Casper Jørgensen og uddyber:

- Mine forventninger er i hvert fald, at vi kører hurtigere, end vi har gjort før. Det har vi potentialet til. Men jeg har virkelig svært ved at vurdere de andre store favoritter. Jeg synes generelt, der er mange gode hold, og jeg har svært ved at vurdere, hvor vi står i forhold til de andre for at være helt ærlig.

- Storfavoritten er Australien. De er forsvarende verdensmestre, har verdensrekorden og har også kørt en hurtigere tid end os i år. New Zealand, Italien og England er også rigtig gode. Og så er der os. Jeg synes umiddelbart, det er os fem, der skiller os ud i forhold til resten.

VM i banecykling løber fra onsdag til og med søndag, hvor onsdag og torsdag altså er dedikeret til 4000-meter holdforfølgelsesløb. Men flere danskere skal i aktion under VM. Her får du overblikket over hele det danske landshold:

Herrer:

  • 4000 meter-holdforfølgelse: Frederik Rodenberg Madsen, Julius Johansen, Lasse Norman Hansen og Rasmus Lund Pedersen (reserve: Matias Malmberg)
  • Omnium: Lasse Norman Hansen
  • Parløb: Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv

Kvinder:

  • Omnium: Amalie Dideriksen
  • Parløb: Amalie Dideriksen og Julie Leth
  • Pointløb: Trine Schmidt

Du kan følge verdensmesterskaberne i banecykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.