Banecykling

Selvsikker Michael Mørkøv: - Vi kan vinde VM og OL i parløb

VM i banecykling 2020 kan blive det sidste for Michael Mørkøv. Cykelrytteren er noget udansk ikke bange for at tale om gode chancer for guld i parløb.

Ambitionerne er tårnhøje for cykelrytteren Michael Mørkøv inden VM i banecykling, der køres i denne uge i Berlin.

Sammen med Lasse Norman Hansen skal Mørkøv søndag den 1. marts køre parløb og målsætningen er klar.

Jeg synes absolut, det er realistisk, at vi går efter at vinde guld

Michael Mørkøv, professionel cykelrytter

Der skal medalje af den ypperste karat med hjem til Danmark.

- Jeg kan mærke, at jeg har internationalt niveau på banen. Jeg tror på, at jeg sammen med Lasse kan blive verdensmester i parløb, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Forsvarende europamestre

Den 34-årige cykelrytter gør i denne uge comeback ved verdensmesterskaberne i banecykling efter ti års pause.

Det seneste VM kørte danskeren på hjemmebane i Ballerup i 2010, og Mørkøvs seneste VM-medalje ligger tilbage til 2009, hvor han vandt guld med Alex Rasmussen i netop parløb.

Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen er forsvarende europamestre i parløb, og duoen er fulde af selvtillid forud for dette års VM.

- Jeg synes absolut, det er realistisk, at vi går efter at vinde guld. Men det er klart, at hvis vi bliver slået af et bedre par, så må vi være tilfreds med sølv eller bronze, eller hvad det bliver til, siger Mørkøv og tilføjer:

- Det samme gælder for OL i parløb. Vi kan også blive olympiske mestre.

VM på bane er en OL-test

Michael Mørkøv er i år vendt tilbage til verdensmesterskaberne på bane af én simpel grund.

Parløb er tilbage på OL-programmet ved sommerens lege i Tokyo.

Går det os godt til VM, så vil vi være storfavoritter til OL

Michael Mørkøv, professionel cykelrytter

Er du ikke bange for at komme med en så ambitiøs udmelding om jeres målsætning?

- Nej. Jeg kan ikke se, at der skulle være grund til at sætte en anden målsætning. Det skulle kun være, hvis vi skulle passe på os selv. Uanset hvad, så bliver verdensmesterskaberne en test op til OL. Går det os godt til VM, så vil vi være storfavoritter til OL. Vi forsøger at gå ind til dette VM med det samme spændingsniveau som til OL, siger Michael Mørkøv.

Det giver rigtig god mening med den noget udanske og meget ambitiøse målsætning fra Michael Mørkøvs side om parrets chancer ved det 50 kilometer lange parløb til VM og OL.

Det siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det er realistisk, at de vinder VM-guld. Nogle gange bliver det lettere at levere et stort resultat, når det bliver italesat på forhånd, for hvis man fokuserer på, hvad der kan gå galt, så går det også galt, lyder det.

Jagter sejre på banen

Michael Mørkøv har de seneste sæsoner fokuseret på landevejscykling, hvor den 34-årige rytter siden 2018 har kørt for det belgiske storhold Deceuninck-Quick Step.

Her har cykelrytteren primært ageret leadout for den italienske sprinter Elia Viviani.

Ifølge Mørkøv er der stor forskel på at skulle omstille sig fra landevejen til banecykling, men danskeren nyder at køre indendørs og forklarer, at dette VM i banecykling muligvis bliver hans sidste.

Motivationen for at køre banecykling finder han ved at have mulighed for at krydse målstregen først - noget der kun sjældent sker på landevejen.

- På banen kan jeg køre for mig selv og gå efter resultater og sejre. Dermed er jeg bedre rustet til at køre leadout på landevejen og acceptere rollen som hjælperytter, siger Michael Mørkøv.

Du kan følge VM i banecykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.