Banecykling

Danmark er verdensmester og smadrer verdensrekord

Den danske kvartet vandt VM-finalen over New Zealand og forbedrede endnu engang verdensrekorden markant.

For anden gang i historien er Danmark verdensmester i 4000 meter holdforfølgelse for herrer.

Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen var kvartetten, som torsdag aften sikrede guldet efter en sejr i finalen over New Zealand.

Det skete i tiden 3 minutter og 44,672 sekunder. Det var en markant forbedring af den gamle verdensrekord på 3 minutter og 46,203 sekunder, som Danmark selv satte i første runde ved VM.

- Det er helt vanvittigt. Vi har trænet målrettet mod det her i flere måneder. Det er fantastisk, at al den træning giver pote, fortæller Julius Johansen til TV 2 SPORT.

Bedste forberedelse til OL

I alle tre løb ved verdensmesterskabet i Berlin har Danmark sat verdensrekord.

Dermed understregede de fire ryttere, at de er et brandvarmt bud til at hente guld til Danmark ved OL i Tokyo.

- Det føles helt fantastisk. Jeg tror ikke, der er noget, der kan beskrive, hvad der skete lige her. Det er det, vi har kæmpet for i så mange år. At stå som verdensmester at slå verdensrekorden er helt uvirkeligt. Det er den bedste forberedelse til OL, siger Rasmus Lund Pedersen.

Titlen var aldrig i fare i finalen. New Zealand var bagud fra start og sluttede over fem sekunder langsommere end danskerne efter de 4000 meter.

Mens New Zealand tager sølvmedaljerne, vandt Italien bronzefinalen over Australien.

Seneste verdensmestertitel i disciplinen for Danmark var i 2009. Dengang var den nuværende landstræner, Casper Jørgensen, en del af holdet sammen med Alex Rasmussen, Michael Færk Christensen og Jens-Erik Madsen.