Banecykling

Danmark er verdensmester og smadrer verdensrekord

Den danske kvartet vandt VM-finalen over New Zealand og forbedrede endnu engang verdensrekorden markant.

For anden gang i historien er Danmark verdensmester i 4000 meter holdforfølgelse for herrer.

Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen var kvartetten, som torsdag aften sikrede guldet efter en sejr i finalen over New Zealand.

Det skete i tiden 3 minutter og 44,672 sekunder. Det var en markant forbedring af den gamle verdensrekord på 3 minutter og 46,203 sekunder, som Danmark selv satte i første runde ved VM.

- Det er helt vanvittigt. Vi har trænet målrettet mod det her i flere måneder. Det er fantastisk, at al den træning giver pote, fortæller Julius Johansen til TV 2 SPORT.

Bedste forberedelse til OL

I alle tre løb ved verdensmesterskabet i Berlin har Danmark sat verdensrekord.

Dermed understregede de fire ryttere, at de er et brandvarmt bud til at hente guld til Danmark ved OL i Tokyo.

- Det føles helt fantastisk. Jeg tror ikke, der er noget, der kan beskrive, hvad der skete lige her. Det er det, vi har kæmpet for i så mange år. At stå som verdensmester at slå verdensrekorden er helt uvirkeligt. Det er den bedste forberedelse til OL, siger Rasmus Lund Pedersen.

(Fra venstre) Julius Johansen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Pedersen og Frederik Rodenberg Madsen.

Titlen var aldrig i fare i finalen. New Zealand var bagud fra start og sluttede over fem sekunder langsommere end danskerne efter de 4000 meter.

Mens New Zealand tager sølvmedaljerne, vandt Italien bronzefinalen over Australien.

Seneste verdensmestertitel i disciplinen for Danmark var i 2009. Dengang var den nuværende landstræner, Casper Jørgensen, en del af holdet sammen med Alex Rasmussen, Michael Færk Christensen og Jens-Erik Madsen.