Banecykling

Dansker var skuffet efter rekord - men holdkammeraterne hylder ham

Ryttere på det danske VM-hold beundrer Frederik Rodenbergs perfektionisme og tilskriver ham meget af holdets succes.

Frederik Rodenberg Madsen ved godt, det er lidt kontroversielt. De ord, der er på vej ud af hans mund.

- Nu skal jeg ikke lyde som en idiot, men jeg er ikke særlig tilfreds for at være ærlig, fortæller han til TV 2 SPORT.

Mens han siger det, er pulsen stadig langt over 100. Efter at han sammen med tre af sine landsmænd har slået verdensrekorden i 4000 meter holdforfølgelsesløb. For anden gang på én dag.

'Jeg kørte et dårligt løb'

Præstationen i kvalifikationen er han tilfreds med, men i løbet onsdag aften mener han ikke selv, at han gjorde det godt nok.

Han prøver dog at se ud over sin egen personlige skuffelse.

- Det var et dårligt løb, jeg kørte. Hvis jeg ser bort fra, at jeg ikke er helt tilfreds med min egen præstation, så kørte holdet fantastisk. Vi fik bygget lidt om i forhold til i morges, og dermed formåede vi at køre lidt stærkere, selvom jeg kørte en del under niveau, siger Rodenberg.

Hans fokus er allerede rettet på torsdag aften, når det gælder VM-finalen mod New Zealand. Muligheden for at kunne iklæde sig den regnbuestribede trøje.

- Vi har kørt de hurtigste tider i hele verden, og lige i dag har vi været det bedste hold i verden. Så må vi se, hvad der sker i morgen (torsdag, red.).

Stor andel i succes

En anden af personerne i kvartetten er ikke overrasket over Rodenbergs udmelding.

Rasmus Lund Pedersen mener nærmest, det er misundelsesværdigt.

- Rodenberg prøver hele tiden at blive bedre. At være perfektionistisk og finde de små marginaler. Det er det, der kendetegner en vinder som Rodenberg.

For to år siden bøvlede Frederik Rodenberg med en knæskade og kæmpede for pladsen på holdet. Nu har han udviklet sig til at være en vigtig del, mener Lasse Norman Hansen.

- Siden han kom tilbage, har han været en velsmurt maskine. Han har kørt vanvittig godt på vores hold. Han har ligesom været den bærende kraft på den sidste kilometer. Det var han også i kvalifikationen.

- Der er ikke noget sige til, han havde ondt i benene senere, men når det er sagt, så kan vi takke Frederik meget for den succes, vi har haft i denne sæson, siger Norman.

Det er torsdag klokken 19.25 på TV 2 SPORT, at Rasmus Lund Pedersen, Frederik Rodenberg Madsen, Julius Johansen og Lasse Norman Hansen skal forsøge at sikre guldet til Danmark. For første gang siden 2009.