- Jeg har aldrig set noget lignende, siger ekspert om kæmpe dansk succes

De danske verdensmestre kalder deres præstation i VM-finalen for en perfekt indsats.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Hold nu op.

Den danske juniorlandstræner i banecykling Thomas Dalsted var fuld af begejstring, da han som ekspert for TV 2 SPORT var vidne til Danmarks imponerende VM-finale i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Ikke blot blev det til den anden danske verdensmestertitel i discplinen i historien. De fire danske ryttere knuste også verdensrekorden. Den rekord, som de selv have sat et døgn forinden ved VM i Berlin.

- Det er en vanvittig ny verdensrekord. Det var et perfekt løb af danskerne. Det er helt sindssygt, lød det fra juniorlandstræneren under kommenteringen.

Da holdet havde passeret de 4000 meter i finalen, kvitterede publikummet i arenaen med aftenens største bifald. Stående hyldede de danskernes imponerende bedrift.

- Jeg tror, at grunden til, at vi og publikum er så glade, er, fordi vi i aften får det til at spille optimalt. I aften tror jeg, vi kørte det perfekte holdløb, i forhold til vi har manglet nogle ting til sidst de andre gange. I aften formåede vi at bruge alle mand helt perfekt, og det er fantastisk, siger Julius Johansen til TV 2 SPORT.

Første VM-striber

Efter første runde ved VM, hvor Danmark også slog verdensrekorden, var Frederik Rodenberg Madsen utilfreds med sin egen præstation. Da VM-finalen var kørt, var det anderledes.

- Jeg kunne ikke have kørt hurtigere, og drengene kunne ikke have kørt hurtigere. Det var bare perfekt, siger Rodenberg.

Den ældste på holdet, Lasse Norman Hansen, har allerede prøvet at vinde OL-guld. Det gjorde han i 2012 i disciplinen omnium.

Men at kunne iklæde sig den regnbuestribede trøje for første gang. Og tilmed slå den daværende verdenskord med tre sekunder over to dage er en stor drøm.

- Internt har vi lagt pres på hinanden i håb om at vi kunne køre en tid, som vi gjorde her til aften, så det er bare fantastisk at stå med succesen nu.

- Det var meget, meget tæt på det perfekte holdløb. Med den form vi har at give af lige nu, så kørte vi op til vores bedste, siger den 28-årige rytter.

Mens Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen er færdige ved dette VM, skal Lasse Norman Hansen nu have fokus på omnium.