Banecykling

- Jeg har aldrig set noget lignende, siger ekspert om kæmpe dansk succes

De danske verdensmestre kalder deres præstation i VM-finalen for en perfekt indsats.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Hold nu op.

Den danske juniorlandstræner i banecykling Thomas Dalsted var fuld af begejstring, da han som ekspert for TV 2 SPORT var vidne til Danmarks imponerende VM-finale i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Ikke blot blev det til den anden danske verdensmestertitel i discplinen i historien. De fire danske ryttere knuste også verdensrekorden. Den rekord, som de selv have sat et døgn forinden ved VM i Berlin.

- Det er en vanvittig ny verdensrekord. Det var et perfekt løb af danskerne. Det er helt sindssygt, lød det fra juniorlandstræneren under kommenteringen.

Da holdet havde passeret de 4000 meter i finalen, kvitterede publikummet i arenaen med aftenens største bifald. Stående hyldede de danskernes imponerende bedrift.

- Jeg tror, at grunden til, at vi og publikum er så glade, er, fordi vi i aften får det til at spille optimalt. I aften tror jeg, vi kørte det perfekte holdløb, i forhold til vi har manglet nogle ting til sidst de andre gange. I aften formåede vi at bruge alle mand helt perfekt, og det er fantastisk, siger Julius Johansen til TV 2 SPORT.

Første VM-striber

Efter første runde ved VM, hvor Danmark også slog verdensrekorden, var Frederik Rodenberg Madsen utilfreds med sin egen præstation. Da VM-finalen var kørt, var det anderledes.

- Jeg kunne ikke have kørt hurtigere, og drengene kunne ikke have kørt hurtigere. Det var bare perfekt, siger Rodenberg.

Sådan så det ud, efter Danmark havde iklædt sig VM-trøjerne.

Den ældste på holdet, Lasse Norman Hansen, har allerede prøvet at vinde OL-guld. Det gjorde han i 2012 i disciplinen omnium.

Men at kunne iklæde sig den regnbuestribede trøje for første gang. Og tilmed slå den daværende verdenskord med tre sekunder over to dage er en stor drøm.

- Internt har vi lagt pres på hinanden i håb om at vi kunne køre en tid, som vi gjorde her til aften, så det er bare fantastisk at stå med succesen nu.

- Det var meget, meget tæt på det perfekte holdløb. Med den form vi har at give af lige nu, så kørte vi op til vores bedste, siger den 28-årige rytter.

Mens Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen er færdige ved dette VM, skal Lasse Norman Hansen nu have fokus på omnium.