Banecykling

Michael Mørkøv isoleres på hotelværelse i Berlin

Michael Mørkøv sidder i disse timer isoleret på sit hotelværelse i Berlin. Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Den danske cykelrytter Michael Mørkøv sidder lige nu isoleret på sit hotelværelse i Berlin på grund af mistanke om coronavirus.

Michael Mørkøv er blevet isoleret på sit hotelværelse i Berlin i forbindelse med VM i banecykling. Dette skyldes frygt for, at han kan være smittet med coronavirus.

Den danske cykelrytter ankom til Berlin torsdag aften efter at have deltaget i UAE Tour i De Forenede Arabiske Emirater. Et løb, der senere blev aflyst på grund af coronavirus.

- UCI (Den Internationale Cykelunion, red.) og de tyske sundhedsmyndigheder holder lige nu møde om situationen med ryttere, der kommer fra UAE.

- Vi er konstant i helt tæt dialog med UCI’s lægestab, og vi har som forbund selv truffet alle nødvendige forholdsregler – herunder blandt andet at Mørkøv opholder sig på sit værelse, hvor han i forvejen boede alene, og at han vil blive testet for virussen, lyder det i en meddelelse fra Danmarks Cykle Union til TV 2 SPORT.

De sidste to etaper af UAE Tour blev meldt aflyst torsdag, efter at to italienske holdmedarbejdere fra et unavngivet team angiveligt testede positiv for coronavirus under løbet.

Michael Mørkøv deltog i de første fire etaper af løbet, inden han planmæssigt forlod løbet for at rejse til VM i banecykling.

Ved VM i Berlin kører Michael Mørkøv det såkaldte 'parløb' med Lasse Norman Hansen. Fredag eftermiddag skal de efter planen træne på banen i den tyske hovedstad, mens selve løbet køres på søndag.

Det vides dog ikke, om Mørkøv når at blive godkendt til at forlade sit værelse i løbet af fredagen. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger vil det blive besluttet inden for de kommende timer.

Der er ikke kommet meldinger om, hvorvidt de øvrige ryttere eller ansatte på banelandsholdet skal testes.

Alle UAE-rytterne skal testes

TV 2 SPORT har også været i kontakt med Asbjørn Kragh Andersen, der deltog i det aflyste UAE Tour. Her forlyder det, at alle ryttere og personer omkring løbet skal testes for coronavirus.

- Vi har bare fået at vide, at der har været nogle personer med tilknytning til løbet, der er testet positiv for coronavirus, og det er derfor, at organisationen har valgt at aflyse løbet.

- Vi er selvfølgelig nødt til at forholde os til det. Organisationen tager bedst mulig vare på os, så vi er bare nødt til at acceptere de beslutninger, der bliver taget.

- Vi har vores eget doctorcrew og vores egen måde at gribe det an på. Vi vil gribe det an ved at blive på vores værelser, indtil vi ved mere. Organisationen er gået i gang med at teste alle omkring løbet. Alle skal igennem en test for at se, om de er smittet, siger Asbjørn Kragh Andersen.

Danske Jonas Gregaard, Jesper Hansen, Michael Carbel, Asbjørn Kragh Andersen, Niklas Eg og altså også Michael Mørkøv deltog i løbet.

Mørkøv forlod løbet efter onsdagens fjerde etape, som han gennemførte, for netop at deltage ved VM i banecykling i Berlin. Han nåede frem til den tyske hovedstad i tide til at ønske de danske herrer tillykke med VM-guldet i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

TV 2 SPORT følger sagen.