Coronavirus

Mørkøv får lov til at køre VM efter virusmistanke

Michael Mørkøv har fået ekstra træningstid senere lørdag og er klar til VM-parløbet søndag.

Michael Mørkøv kan nu åbne døren og træde ud af sit hotelværelse, hvor han sad isoleret hele fredag.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har nemlig vurderet, at danskeren ikke er i risikozonen for at være ramt af Covid-19-virussen. Det fortæller formand i Dansk Cykle Union (DCU), Henrik Jess Jensen.

- UCI-lægen har udelukket det, og det samme har stævnelægen her i Tyskland, og derfor har Michael mulighed for at deltage. Det er vi rigtig glade for, siger formanden til TV 2 SPORT.

- Jeg er lettet på Michael og holdets vegne. Der har været mange informationer den ene og den anden vej. UCI har manglet at få det bekræftet, og det har de så fået her lørdag morgen.

Michael Mørkøv har fået en ekstra træningstid senere lørdag, så han bliver klar til søndagens parløb med Lasse Norman Hansen.

Kørte løb i Abu Dhabi

167 personer og ryttere, der har været til stede ved World Tour-løbet UAE Tour, kan ånde lettet op, efter at de er blevet testet for coronavirus.

Ingen af de 167 er smittet, meddeler sundhedsmyndighederne i Abu Dhabi ifølge cyclingnews.com. Myndighederne mangler dog fortsat at teste en række personer.

Et ukendt antal personer er fortsat i karantæne på hoteller i Abu Dhabi, og de skal testes for coronavirus. De sidste to etaper af UAE Tour blev aflyst, og Adam Yates (Mitchelton-Scott) blev kåret som vinder af løbet.

Løbet blev aflyst, da det kom frem, at to italienske medarbejdere på et af holdene muligvis var smittet med coronavirus.

Michael Mørkøv kørte de første fire etaper af løbet, men rejste planmæssigt til Berlin før de sidste to etaper for at deltage ved VM i banecykling. Mørkøv ankom til VM torsdag, hvor han blandt andet var til stede i arenaen for at hylde de danske verdensmestre i 4000 meter holdforfølgelsesløb om aftenen.

Men samme aften fik han besked på at holde sig på sit værelse, hvor han også nåede at tilbringe hele fredagen.

Du kan se VM i banecykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.