Coronavirus

- Nu er jeg bare endnu mere motiveret, siger Mørkøv efter isolation

Michael Mørkøv var fanget på sit hotelværelse hele fredag, og det har gjort ham endnu mere motiveret inden søndagens parløb.

Du kan se VM i banecykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Michael Mørkøv kan ånde lettet op.

Lørdag morgen har han fået grønt lys af den internationale cykelunion, UCI, til at deltage i mændenes parløb ved VM i banecykling søndag.

Det har været frutrerende, så det er klart, at jeg er meget lettet

Michael Mørkøv

Mørkøv var hele fredagen isoleret på sit hotelværelse i Berlin, da det var uvist, om han var blevet smittet med coronavirus. Tests fra Abu Dhabi, hvor danskeren havde kørt løb, viste dog, at ingen er smittede indtil videre.

Tiden alene på værelset er dog blot med til at motivere den danske cykelrytter endnu mere.

- Jeg tror ikke, at det får indflydelse på mit løb i morgen. Måske kun på en positiv måde, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Ambitionen er stadig guld, og nu er jeg bare endnu mere sulten, end da jeg kom hertil. Med i det her døgn, hvor jeg ikke har vidst, om jeg var købt eller solgt, er jeg bare blevet endnu mere motiveret for at give den alt, hvad jeg har. Jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang med at køre.

Hvor reel har frygten for at misse VM været?

- Den har været meget reel. Jeg har oplevet lignende bizarre situationer før i cykling og i livet generelt, hvor man kan komme i klemme. Jeg føler helt klart, at jeg har været i klemme i den her formodede coronavirus. Det har været frutrerende. Jeg har følt mig frisk som en havørn og klar til at skulle køre verdensmesterskabet. Så det er klart, at jeg er meget lettet, siger Mørkøv.

Michael Mørkøv fortæller, at han alligevel havde en planlagt hviledag fredag, og derfor har han fået hvilet det, han skulle. Derudover havde han også sin cykel med på værelset, så han har gennemført en let træning.

Michael Mørkøv med Lasse Norman Hansen i baggrunden er forsvarende europamestre.

Formodning om virus i UAE

Den 34-årige rytter, der til daglig kører for Quick-Step, deltog tidligere på ugen i etapeløbet UAE Tour, der køres i De Forenede Arabiske Emirater.

Løbet blev afblæst før de sidste to etaper på grund af frygt for coronavirus på det hotel, hvor rytterne er samlet. Alle ryttere, ansatte og løbsansvarlige blev testet for, om de var smittet med coronavirus.

Lørdag meddelte Den Internationale Cykelunion (UCI) så, at de første 167 test fra løbet viste sig at være negative. Samtidig kom beskeden om, at Mørkøv fik grønt lys til at køre.

- Jeg kom torsdag aften og så drengene (fire kilometer-holdet, red.) sætte verdensrekord og blive verdensmestre. Det er en stor oplevelse. Derfra var det lidt mere kompliceret. Fredag fik vi en melding om, at der var en formodet melding om en virus i UAE Tour. Da jeg kom derfra, valgte jeg sammen med DCU at holde mig isoleret fra resten af holdet og se tiden an, siger danskeren.

Mørkøv missede fredag en mindre træningssession i Velodrom i Berlin, hvor VM køres, men han har fået ekstra træningstid i arenaen lørdag.

Mørkøv kører parløb med landsmanden Lasse Norman Hansen. Sammen vandt de to danskere guld i disciplinen ved EM i oktober sidste år.