Banecykling

Skuffede danskere ærgrer sig over styrt på 'ekstremt uheldigt tidspunkt'

Amalie Dideriksen og Julie Leth måtte tage til takke med en femteplads i kvindernes parløb ved VM, hvor Amalie Dideriksen røg en tur i brædderne.

Julie Leth og Amalie Dideriksen var meget skuffede, efter de lørdag gik glip af en medalje i disciplinen parløb ved VM i banecykling i Berlin.

Det hele endte med en femteplads for danskerne.

Leth og Dideriksen var en del af et hektisk løb, hvor de efter en passiv start arbejdede sig ind i løbet.

Men efter 62 omgange røg Amalie Dideriksen af cyklen, da en af de irske ryttere styrtede, og danskeren ikke kunne undgå at ramme hende. I de efterfølgende omgange måtte danskeren få hjælp til at komme tilbage på banen.

- Jeg havde det egentlig fint nok, men det var et super ærgerligt moment, for det er der, hvor jeg begynder at føle mig oven på og klar til at prøve at sætte nogle angreb ind for at få nogle spurter eller måske endda en omgang. Det er så der, Frankrig griber momentet, og det er lidt ærgerligt, fortæller Amalie Dideriksen til TV 2 SPORT og suppleres af Julie Leth:

- Jeg tror ikke engang, jeg vidste, hvor Amalie var. Jeg tænkte bare, at det var en virkelig lang føring, jeg fik på et ekstremt uheldigt tidspunkt. Vi kommer virkelig meget på bagkant, fordi løbet er virkelig hårdt der, så det er selvfølgelig et hårdt tidspunkt.

Efter styrtet kom danskerne hurtigt tilbage i jagten på medaljer, og i niende og tiende spurt hentede de tilsammen syv point.

Derfor havde de til slut muligheden for at køre sig til en medalje, men et misset skift på de sidste omgange kostede point i den afsluttende spurt og altså en plads på podiet.

Det kunne sagtens være blevet til mere. De (Dideriksen og Leth, red.) laver bare for mange fodfejl, som de andre ikke laver

Mathias Møller Nielsen, landstræner

- For mange fodfejl

Det var dog ikke kun styrtet, der kostede for danskerne i lørdagens løb. Danskerne lavede nemlig igennem hele løbet flere store fejl, som de efterfølgende var meget utilfredse med.

- Vi misser en masse skift, vi mistimer spurterne, vi ligger forkert – altså jeg kunne desværre nævne ret mange ting, som jeg er sindssyg ærgerlig over, jeg ikke rammer.

- Vi er begge to i ret god form, og det er selvfølgelig noget, vi kan tage med – for jeg føler, at hvis vi så får styr på alle de andre ting, kan vi køre med om podiet, siger Amalie Dideriksen til TV 2 SPORT.

Også landstræner Mathias Møller Nielsen mener, at fejlene var afgørende for, at danskerne endte uden for podiet.

- Det kunne sagtens være blevet til mere. De (Dideriksen og Leth, red.) laver bare for mange fodfejl, som de andre ikke laver. Der er for mange skift, de misser, og pladser i positionskampen, som går tabt. Det kom de bare til at bøde for, siger landstræneren til Ritzau.

Til sommer kan danskerne igen køre om medaljer i den rød-hvide trikot, når de deltager ved OL i Tokyo.