Coronavirus

Tre ting blev afgørende for, at Mørkøv trods virusfrygt må køre parløb

Cykelrytteren Michael Mørkøv er ikke blevet testet for coronavirus. Alligevel har han fået grønt lys til at køre parløb ved VM søndag.

Du kan se VM i banecykling på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Michael Mørkøv tog tidligere på ugen til Berlin med et håb om at hente en VM-medalje i parløb med Lasse Norman Hansen.

Men fredag blev den drøm midlertidigt sat i bero.

Danskeren valgte efter samråd med banelandstræner Casper Jørgensen at lade sig isolere på sit hotelværelse, fordi han efter World Tour-løbet UAE Tour i Abu Dhabi var under mistanke for at være smittet af coronavirus.

Tommelfinger op lørdag morgen

Lørdag morgen fik danskeren så grønt lys af UCI til at deltage i parløbet, da han vurderes at være uden for smittefare. Den beslutning blev truffet, til trods for at UCI ikke har testet danskeren for virussen i Berlin.

- På grund af dagens placering i ugen og at vi er i begyndelsen af weekenden, var det ikke muligt for os at lave en biologisk test for at kontrollere manglen på bekræftelse af virussen, siger UCIs medicinske direktør Xavier Bigard til TV 2 SPORT.

Organisationen bag VM i banecykling og den medicinske afdeling har været i tæt kontakt med folkene bag UAE Tour for at afgøre Michael Mørkøvs skæbne ved VM.

Ambitionen er stadig guld, og nu er jeg bare endnu mere sulten, end da jeg kom hertil

Michael Mørkøv, cykelrytter

Tre ting blev afgørende for grønt lys

Her blev tre ting afgørende for, at danskeren søndag må køre parløb med Lasse Norman Hansen.

- For det første de negative tests på de andre personer i Emiraterne, for det andet manglen på kliniske tegn og for det tredje manglen på tæt kontakt med stabsfolket, forklarer den medicinske direktør.

167 personer og ryttere er efter UAE Tour blevet testet, og ingen af de testede er smittede, har cyclingnews.com tidligere oplyst.

- Ambitionen er stadig guld

Den 34-årige dansker var kun isoleret én dag på sit hotelværelse i Berlin, inden udgangsforbuddet blev hævet, men undervejs var han meget i tvivl, om han overhovedet ville komme til at køre ved dette VM.

Men nu er danskeren at finde på startlisten til parløbet, og isolationen har bestemt ikke taget motivationen fra ham. Tværtimod.

- Ambitionen er stadig guld, og nu er jeg bare endnu mere sulten, end da jeg kom hertil.

- Med det her døgn, hvor jeg ikke har vidst, om jeg var købt eller solgt, er jeg bare blevet endnu mere motiveret for at give den alt, hvad jeg har. Jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang med at køre, lød det fra Michael Mørkøv til TV 2 SPORT lørdag formiddag.

Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen kører parløb søndag og er forsvarende europamestre i disciplinen.