Banecykling

Styrt kostede favorit dyrt i pointløb - dansker nummer otte

Elinor Barker vandt VM-guld i kvindernes pointløb, hvor Kirsten Wild, der var en af forhåndsfavoritterne, styrtede. Trine Schmidt blev otter.

Kirsten Wild er næsten altid favorit, når hun kører på banen, men søndag måtte hun nøjes med en sjetteplads i kvindernes pointløb ved VM i Berlin.

Med 29 omgange tilbage af løbet var hun på vej i udbrud, men rytteren foran hende slog op i banen og ramte hendes forhjul, så Kirsten Wild røg af banen.

Selvom hun kom tilbage på banen og havde mulighed for at hente en medalje, lykkedes det hende ikke. Hun måtte se britiske Elinor Barker tage guldet, imens Jennifer Valente og Anita Yvonne Stenberg vandt henholdsvis sølv og bronze.

Danske Trine Schmidt forsøgte også at køre med om en podieplads, men danskeren måtte tage til takke med en ottendeplads.

- Det var et hårdt løb og godt cykelløb. Det er selvfølgelig ærgerligt. Jeg får min omgang, og så ser det egentlig ret godt ud, og så kan jeg bare mærke, da jeg kommer rundt, at jeg ikke lige rammer det der rigtige øjeblik. Jeg mangler måske også lige det sidste fysiske for at være ovenpå gearet.

- Men jeg gjorde, hvad jeg kunne. Jeg kom jo for at ramme podiet, og jeg havde alt at vinde - det gik ikke. Jeg må hjem og øve mig noget mere, siger Trine Schmidt til TV 2 SPORT.

Trine Schmidt har tidligere vundet metal ved VM i netop pointløb, nemlig i 2008, hvor hun hentede en sølvmedalje ved VM i England.