Banecykling

VM-guld er stadig målsætningen trods ømme ben og virus-karantæne

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv jagter stadig VM-guld i parløb, selvom optakten til løbet har budt på en skuffende omniumplacering og karantæne.

Du kan se mændenes parløb på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra omkring klokken 15.00.

Janteloven er et udbredt fænomen i Danmark, men det er ikke et regelsæt, det danske herrehold i parløb har taget med til VM i Berlin.

Danskerne tror nemlig på, at de kan køre med om guldet, til trods for at Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv på hver deres måde har haft en særlig optakt til søndagens parløb.

Mens Michael Mørkøv har været isoleret på et hotelværelse på grund af frygt for coronavirus, har Lasse Norman Hansen brugt mange kræfter i omnium lørdag.

Alligevel er landstræner Casper Jørgensen klar i spyttet: Guld er stadig ambitionen.

- Næsten alle de toppar, der skal køre parløb, har haft en enkelt rytter, der har kørt omnium, ligesom Lasse har. Der er ikke nogen af de ting, der kan være en undskyldning.

- Jeg tror, vi kan være med om at vinde. Jeg synes, vi har en chance, men det er et virkelig stærkt felt, hvor mange par kan være med, men vi er et af dem, fortæller den danske landstræner til TV 2 SPORT.

Også Michael Mørkøv, der lørdag fik grønt lys til at deltage i parløbet, drømmer stort.

- Ambitionen er stadig guld, og nu er jeg bare endnu mere sulten, end da jeg kom hertil. Med det her døgn, hvor jeg ikke har vidst, om jeg var købt eller solgt, er jeg bare blevet endnu mere motiveret for at give den alt, hvad jeg har, lyder det fra Michael Mørkøv.

Lyn-analyse

De er begge stærke cykelryttere, men også fordi Lasse Norman er virkelig, virkelig stærk, og Michael er virkelig klog og har et godt overblik, og det gør, at de er meget gode sammen.

Lasse kan godt kan lide at køre lange spurter, fordi han har en høj topfart, men kan holde den over lang tid. Michael kan godt lide at køre spurter, hvor han kommer bagfra og kører ret korte spurter. De spurter ret forskelligt, men en af vores styrker er også, at de begge kan spurte, så vi er ikke så afhængige af at time det til den ene hele tiden.

- Verdens bedste parløbsmakker

Også Lasse Norman Hansen ser frem til parløbet søndag, hvor han og Michael Mørkøv skal i aktion. De er forsvarende europamestre, men de håber begge at skifte den hvide europamestertrøje ud med den regnbuestribede verdensmestertrøje.

Lasse Norman Hansen har haft en travl uge ved VM i Berlin, hvor han senest kørte omnium lørdag. Her blev han nummer otte, men trods de fire omnium-discipliner er han ikke bekymret for, om stængerne når at blive klar til parløbet.

- Løbet i dag (lørdag, red.) var lidt spild af kræfter i sidste ende, men når det er sagt viste jeg i de to første discipliner, at når bare det går, som jeg gerne vil, er jeg en af de stærkeste oppe på banen. Så jeg glæder mig til i morgen (søndag, red.), siger Lasse Norman Hansen.

Han er heller ikke bekymret for sin makkers indsats i parløbet. Faktisk det stik modsatte.

- Han har kedet sig lidt inde på værelset, men i sidste ende står han, som han ellers ville have gjort

- Jeg tror mest af alt, jeg kører på, at jeg har verdens bedste parløbsmakker, afslutter Lasse Norman Hansen med et stort smil.

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv skal i aktion omkring klokken 15.00 søndag eftermiddag. Også Trine Schmidt skal en tur på banen, når hun klokken 14.42 kører pointløb.